Chiapudding med yoghurt och hallon

Chiapudding med yoghurt och hallon

Dags för en frukost som passar perfekt att förbereda på helgen och ha redo i kylen inför veckan. Jag pratar om chiapudding med yoghurt och hallon. Eller ja, det behöver inte bara vara till frukost. Idag mixade jag iordning en omgång till sonen att äta mellan skolan och träningen. Då mixade jag även i en banan för lite kolhydrater och extra magnesium.
Perfekt att ha upp i en mindre mattermos och äta innan träningen idag. Den här termosen tar upp till 4 dl och håller kylan fint under dagen, TIPS!

När jag ändå har min mixer igång och gör smoothies brukar jag passa på att mixa ihop lite bär till chiapudding eller overnight oats. För här hemma är det mellanmål som sällan finns kvar länge i kylen. Alltid är det någon som vill ha det till frukost, innan träningen eller som kvällsmål.

Idag mixade jag ihop hallon och yoghurt helt slätt. Men du kan som sagt även ha i en banan, då blir det lite sötare och du får lite kolhydrater och mer magnesium på köpet.

Visste du att:

Hallon är en utmärkt källa till vitamin C? 100 g innehåller 33% av DRI. Och 100 g hallon innehåller 3,7 g fibrer.

Naturell yoghurt innehåller mjölksyrebakterier. regelbunden yoghurtkonsumtion kan förbättra din tarmmikrobiota.

Chiafrön, de innehåller hela 36,3 g fibrer per 100 g! Men är även en utmärkt källa till järn, kalcium, kalium, zink, magnesium, selen mm. Alltså ett riktigt litet mirakelfrö som din kropp älskar!

Naturell yoghurt är ju rätt syrlig, precis som hallon. Så om du är den personen som gillar söta frukostar, mixa i en banan eller ha i lite honung. Jag föredrar den syrliga varianten.
Toppad med lite müsli precis innan servering.

Personligen använder jag 2,5% yoghurt. Men du tar den du eller din familj behöver äta.

Chiapudding med yoghurt och hallon 2 port:

ca 3 dl frysta hallon
4 dl naturell yoghurt av valfri fetthalt
4 msk chiafrön
ev 1 banan eller lite honung för sötning

Lägg hallon och yoghurt i en mixer. Mixa helt slätt (mixa ev i en banan om du vill ha det sötare).
Ha upp i portionsburkar. Fördela chiafrön mellan burkarna och rör om väl. Sätt på lock och ställ in i kylen i minst 4 timmar, gärna över natten.

Jag köper mina fina glasburkar med lock här.

Ett annat gott recept som både innehåller bra med fibrer och protein är den här smoothien!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Nästa inlägg

Kycklingköttbullar i kokosmjölk

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x