Nu är det inte många dagar kvar innan påsken är här. Som vanligt skall vi åka runt hos nära och kära för att umgås och självklart äta på tok för mycket mat, dessert och godis.
Än så länge har jag inte hunnit dyka ner i högen med dessert-recept som passar till påsk, kanske skall jag låta dem vara och istället njuta av en kär gammal favorit, ananaspajen. Solgul och vacker pryder den påskbordet och det är en delikat avslutning på en perfekt middag.
Pajdeg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 små burkar krossad ananas
Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform.
Låt ananasen rinna av i en finmaskig sil. Blanda creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg i en bunke. Rör sist i den avrunna ananasen. Fyll pajskalet och grädda i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte är rinnig i mitten.
Servera med krämig vanilglass.
Vad skall ni äta för dessert i påsk?
Bild: Sebastian Niemi-Carlsson