Five Peppers

 

I går fick jag hem att härligt paket med kryddor fram Santa Maria där i fanns alla dessa kryddnyheter. Först ut att testa blev denna, Five Peppers som innehåller svartpeppar, vitpeppar, grönpeppar, rosépeppar och kryddpeppar.  Blandningen av de olika pepparsorterna var toppen och jag gillade verkligen kvarnen som burken hade.

Jag stekte kött till middag och kryddade på ordentligt med pepparn, det gar verkligen bra smak! Så tummen upp och helt klart ett godkännande ger jag denna första pepparmix!

 

Vilken krydda använder du allra oftast i din matlagning?

 

Bild: Santa Maria

0
Kommentera

Våffelmidag

¨

Här hemma är det full sjukstuga, Sebastian är rejält förkyld och själv har jag gått runt och varit småförkyld i flera veckor. Är man riktigt förkyld, ja då har man all rätt att få bestämma vad man skall äta till middag, jag föreslog soppa men blev genast nedröstad.  Men våfflor, det var mat som passade denna sjukling!
Så våfflor blev det, tillsammans med vispad grädde och hemkokt hallonsylt. Kanske inte den mest näringsrika och nyttiga middagen, men ack så gott!

Jag tycker det kan vara svårt att få till riktigt frasiga och goda våfflor, men de här blev riktigt lyckade!

Våfflor 8-10 st

2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vatten
125 g smör

Vispa samman mjölk, vetemjöl och ägg. Tillsätt bakpulver och vaniljsocker. Smält smöret och låt det svalna. Rör sedan i vattnet och smöret, blanda tills du får en jämn smet.


Vad äter ni helst när det är sjuklingar hemma?

Bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Tillfälligt avbrott

Har försökt att få till ett inlägg hela kvällen nu, men tyvärr går det inte att ladda upp bilder här för tillfället. Vi får helt enkelt vänta till morgondagen och se om det går bättre då!

Tills dess, trevlig torsdagskväll!

0
Kommentera

Julie & Julia

 

 

På fredag är det Sverigepremiär för Julie & Julia en film baserad på två sanna historier som vävts samman till en enda matglad film. Den ena historien handlar om Julia Child, en kock i efterkrigstiden i Paris, som under denna utvecklar sitt matintresse till en karriär och detta ledde till utgivandet av kokboken ”Mastering the Art of French Cooking”. En bok som många anser ha ändrat amerikanarnas sätt att laga mat helt.

Den andra historien handlar omJulie Powell under tidigt 2000-tal. För att koppla bort tankarna från det tuffa jobbet lagar hon härliga maträtter på kvällarna. Egentligen vill hon bli författare, men eftersom hon inte kan avsluta sin novell bestämmer hon sig för att blogga istället. Och vilket ämne passar henne bättre än att laga alla Julia Childs dryga 500 recept ur kokboken under 365 dagar.

Jag har själv inte sett filmen då den inte har premiär för ens på fredag denna vecka men det käns som en självklar film denna höst!


Vilken är din bästa ”matfilm”?

 

0
Kommentera

Jelly Bean

 

 

 

 

Små, färgglada, söta som socker och inte en endaste liten nyttig ingrediens. Precis som godis skall vara! Fast jag måste erkänna att jag länge trodde att jag inte alls tyckte om dem. Men så gick det upp ett ljus även för mig, för visst är de goda och jag äter nu gladeligen en jelly bean eller två!

Tyvärr har jag nog ätit fler än två små bönor ikväll, det blir lätt för sött om man äter för många. Sen blev det ju inte bättre av att jag råkade äta upp mitt allra bästa favoritgodis först…

Nu är det äntligen fredagkväll och efter en lång vecka är det äntligen IDOL-time och mys i soffan!

Vilket är ditt bästa fredagsgodis?

0
Kommentera