Till förra helgen hade jag en liten beställning på cupcakes som skulle serveras på en kräftskiva.
Kräftor är inget du äter dig övermätt på, därför tyckte jag att det passade bra med lite mastigare cupcakes denna gång. Därför blev det choklad för hela slanten! Chokladmuffin med massor av chokladbitar i och till det en härlig moccafrosting som jag dekorerade med guld/pärlemoströssel. För en choklagalning som jag är detta rena drömmen!
Till ca 18 härliga cupcakes behöver du detta:
2 ägg
3 dl socker
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 dl matolja
200 g choklad
Vispa ägg och socker riktigt vitt och fluffigt. Blanda ihop mjöl, bakpulver och kakao i en separat skål. Sikta i de torra ingredienserna i äggsmeten. Ha i oljan och rör till en jämn smet. Hacka chokladen och rör sist i den. Fyll muffinsformar till 3/4 och grädda i ca 15 minuter.
När muffinsen svalnat gör denna chokladfrosting, tillsätt bara ett par msk kallt kaffe beroende på hur stark kaffesmak du vill ha. Spritsa eller bred sedan frostingen över dina muffins och dekorera med strössel.
bild: SebbeSula