Jag måste erkänna att inspirationen till matlagning riktigt tryter för tillfället (ni har säkert märkt det då jag varit urusel på att blogga om matrecept). Vad det beror på vet jag inte riktigt, kanske är det bara lite mycket runt om kring just nu, eller så är det bara någon form av svacka.
Veckoslutet kommer innebära en hel del tid i köket då det skall bakas tårtor. Totalt blir det faktiskt över 80 bitar tårta som skall trollas fram, men i två omgångar.
För att inte föräta mig på hallonmousse (risken är stor, och man måste ju faktiskt provsmaka på allt så det inte smakar illa..) tänkte jag göra lite enkel majssoppa till lunch. I veckan fick jag hem en burk av Green Giants nya majs som är helt utan tillsatt salt och socker, vilket passar perfekt till denna enkla måltid!
Majssoppa 2 personer:
340 g majs
2 msk olivolja
5 dl hönsbuljong
2 dl creme fraiche
2 tsk tacokrydda
1 nypa salt
svartpeppar
Häll av spadet från majsen och torka av dom med lite hushållspapper. Stek majsen i en het panna tillsammans med olja, salt och peppar tills de börjar mörkna i färgen. Häll upp majsen i en kastrull, slå på buljong, fraichen och tacokryddan. Låt detta småputtra i ca 5 minuter och mixa sedan soppan slät med en stavmixer.
Bild och recept: recept.nu (Leila Lindholm)