m&m´s


Jippie!!
Äntligen kommer favoritgodiset nr 1 snart att finnas på mataffärens hyllor. Tidigare har jag varit trogen de där sega cola-flaskorna ni vet. I många år hade jag bara ögon för dom, men på senare tid har jag tagit dessa små färgglada kulor till mitt hjärta. På flera ställen kan du köpa kopior, men som de flesta av oss vet är orginalet för det mesta det bästa!

På m&m´s sida finns det massor av skoj att läsa, en hel radda recept, lite historia och annat kul.

Produkten kommer att komma till Sverige under våren, så håll utkik!

Själv föredrar jag de chokladdoppade jordnötterna och då allra helst de röda, vilken är din favorit?

En liten uppdatering: Tydligen har fler av er läsare köpt dessa små sötsaker länge i Sverige, även fast de inte lanseras i här för ens nu.
Jag själv har inte sett dom tidigare, men lyckos er som har haft tillgång till dom säger jag!

Bilder: m-ms.com

0
Kommentera

Söndagsfrukost

Till denna söndagsfrukost serverades kesoplättar. Jag har gjort det till mig förut en gång, bara för att prova på. Nu fick även Sebastian chansen att testa dessa och de är faktiskt fasligt goda. En blandning av ugnspannkaka, plättar och amerikanska pannakor. Men inte lika onyttiga. Kan det bli bättre!? Vi serverade rårörda hallon och lite ovispad grädde till. Mums!

2 ägg
3 msk dinkelmjöl
250 g keso
ev vaniljsocker, rivet äpple, kanel eller annan smaksättning

Rör i hop ägg och mjöl, ha sedan i keson och mosa den lite lätt. Ha ev i någon smaksättning. Stek i smör på medelhög värme. Precis som när man gräddar vanliga pannkakor, vänd inte för ens ovansidan stelnat något.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

hjärtformat

Saker och ting behöver inte bara smaka sött, det finns ju även saker som ser söta ut. Som så många andra tipsar även Nigella om vad som gör din alla hjärtans dag perfekt. Jag kan inte annat än hålla med henne, man kan aldrig ha för många muggar och den här är ju helt bedårande!
En annan som har förstått sig på det här med söta saker är Lisbeth Dahl. Skålen tillsammans med den hjärtformade måttsatsen skulle ju vara perfekt så här till den stundande alla hjärtans dag! Tänk så mycket fint man skulle kunna baka.

Imorgon är det den 14:e, men idag är det faktisk fredagen den 13:e, så nu undrar jag självklart, har du haft någon otur idag?

Både skålen och måttsatsen hittar du hos finalina.se, där hittar du även många fler av Lisbeth Dahls ljuva produkter.

0
Kommentera

Alla hjärtans dag nr 2


Detta kan mycket väl vara en av de enklaste desserterna du kan göra! Med frysta smördegsplattor, kesella jordgubb/lime, lite grädde och ett par hallon, sedan är du i hamn!

1/2  burk Kesella jordgubb/lime
1 dl grädde
1/2 dl bär
2 ark smördeg

Kavla ut smördegen lite, tryck ut två hjärtan på varje ark. Grädda enligt instruktionerna på förpackningen.
Vispa grädden och rör ner kesellan. När smördegshjärtarna svalnat, lägg på kesella-grädden och bären på två av hjärtarna. Lägg sedan på "locken". Pudra eventuellt lite florsocker över!
Klart!

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

The recipe


Här kommer då receptet på de cupecakes jag bakade igår. Inte nog med att de var illsöta, de smakade faktiskt hur gott som helst!
De blev riktigt saftiga och goda, lite här och var i kunde man hitta bitar av choklad. Jag använde mig både av vitchoklad och mjölkchoklad, tillsammans med chokladsmörkrämen ovanpå blev det en riktig hitt!

Till ca 12 cupcakes:

2 ägg
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl yoghurt
100 g vitchoklad
100 g mjölkchoklad

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Tag bort elvisparna och rör i mjöl och bakpulver. Blanda tills alla mjölklumpar löst sig. Rör i yoghurten. Hacka chokladen, använd gärna en brödkniv, det går mycket enklare då! Rör i chokladen och ha upp smeten i formar som står i en muffinsplåt. Att använda an muffinsplåt är nästan ett måste för att få höga fina cupcakes, annars flyter de lätt ut.
Grädda i ca 15 minuter i 200 graders värme.

Medan plåten står i ugnen gör smörkrämen efter detta recept. Men till dessa cupcakes kan du gärna ta i lite mer kakao då det inte är någon i själva muffinsen. Smaka dig fram till vad du tycker är den perfekta chokladstyrkan!

Många av er undrar över blommorna jag dekorerat med. Dom har jag själv gjort i flowerpaste, ett inlägg om hur jag gör dom kommer senare under våren!

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera