Söndagsfrukost

Till denna söndagsfrukost serverades kesoplättar. Jag har gjort det till mig förut en gång, bara för att prova på. Nu fick även Sebastian chansen att testa dessa och de är faktiskt fasligt goda. En blandning av ugnspannkaka, plättar och amerikanska pannakor. Men inte lika onyttiga. Kan det bli bättre!? Vi serverade rårörda hallon och lite ovispad grädde till. Mums!

2 ägg
3 msk dinkelmjöl
250 g keso
ev vaniljsocker, rivet äpple, kanel eller annan smaksättning

Rör i hop ägg och mjöl, ha sedan i keson och mosa den lite lätt. Ha ev i någon smaksättning. Stek i smör på medelhög värme. Precis som när man gräddar vanliga pannkakor, vänd inte för ens ovansidan stelnat något.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

hjärtformat

Saker och ting behöver inte bara smaka sött, det finns ju även saker som ser söta ut. Som så många andra tipsar även Nigella om vad som gör din alla hjärtans dag perfekt. Jag kan inte annat än hålla med henne, man kan aldrig ha för många muggar och den här är ju helt bedårande!
En annan som har förstått sig på det här med söta saker är Lisbeth Dahl. Skålen tillsammans med den hjärtformade måttsatsen skulle ju vara perfekt så här till den stundande alla hjärtans dag! Tänk så mycket fint man skulle kunna baka.

Imorgon är det den 14:e, men idag är det faktisk fredagen den 13:e, så nu undrar jag självklart, har du haft någon otur idag?

Både skålen och måttsatsen hittar du hos finalina.se, där hittar du även många fler av Lisbeth Dahls ljuva produkter.

0
Kommentera

Alla hjärtans dag nr 2


Detta kan mycket väl vara en av de enklaste desserterna du kan göra! Med frysta smördegsplattor, kesella jordgubb/lime, lite grädde och ett par hallon, sedan är du i hamn!

1/2  burk Kesella jordgubb/lime
1 dl grädde
1/2 dl bär
2 ark smördeg

Kavla ut smördegen lite, tryck ut två hjärtan på varje ark. Grädda enligt instruktionerna på förpackningen.
Vispa grädden och rör ner kesellan. När smördegshjärtarna svalnat, lägg på kesella-grädden och bären på två av hjärtarna. Lägg sedan på "locken". Pudra eventuellt lite florsocker över!
Klart!

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

The recipe


Här kommer då receptet på de cupecakes jag bakade igår. Inte nog med att de var illsöta, de smakade faktiskt hur gott som helst!
De blev riktigt saftiga och goda, lite här och var i kunde man hitta bitar av choklad. Jag använde mig både av vitchoklad och mjölkchoklad, tillsammans med chokladsmörkrämen ovanpå blev det en riktig hitt!

Till ca 12 cupcakes:

2 ägg
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl yoghurt
100 g vitchoklad
100 g mjölkchoklad

Vispa ägg och socker riktigt fluffigt. Tag bort elvisparna och rör i mjöl och bakpulver. Blanda tills alla mjölklumpar löst sig. Rör i yoghurten. Hacka chokladen, använd gärna en brödkniv, det går mycket enklare då! Rör i chokladen och ha upp smeten i formar som står i en muffinsplåt. Att använda an muffinsplåt är nästan ett måste för att få höga fina cupcakes, annars flyter de lätt ut.
Grädda i ca 15 minuter i 200 graders värme.

Medan plåten står i ugnen gör smörkrämen efter detta recept. Men till dessa cupcakes kan du gärna ta i lite mer kakao då det inte är någon i själva muffinsen. Smaka dig fram till vad du tycker är den perfekta chokladstyrkan!

Många av er undrar över blommorna jag dekorerat med. Dom har jag själv gjort i flowerpaste, ett inlägg om hur jag gör dom kommer senare under våren!

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera

Alla hjärtans dag nr 1


Ingen har väl missat att på lördag kan vi läsa 14:e februari i kalendern, alltså alla hjärtans dag. Här på bloggen har det kommit in ett par önskningar om inspiration till denna afton. Först ut är dessa ursöta minipajer. Den halvsega pajdegen tillsammans med den söta men ändå lite syrliga fyllningen gör att det slår små volter i munnen, jag lovar! Är ni flera vid middgasbordet, gör en stor paj. Annars är det jättefint att göra portionsformar. Dessa brukar finnas att köpa för en dryg tjuga i de flesta inredningsbutiker.

Hollonpaj (fullstor from):

pajskal:

150 g smör
1 1/2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver

fyllning:

2 dl creme faiche
1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 ägg
ca 2 dl hallon

Smält smöret i en kastrull, rör i sockret och låt det lösas upp. Blanda i mjöl och bakpulver.

Rör i en skål ihop creme fraiche, socker, vaniljsocker och ägg. Mosa hallonen lite lätt innan du vänder ner dom. Tryck ut pajdegen i en pajform och häll sedan i fyllningen, grädda i ca 20 minuter i 200 grader
(när jag gjorde småformarna gjorde jag på ca halva receptet till fyra portionsformar och det blev ganska så lagom).

När pajen kallnat något, gör en mall till ett hjärta i bakplåtspapper, läg den på pajen och pudra florsocker över.

Ett annat tips är att ringla lite smält vitchoklad över den färdiggräddade pajen!

Servera med vaniljglass.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera