Anledningen till att jag idag valde att rota fram årets julklapp 1990 var att det fanns en påse med wokgrönsaker där djupt nere i frysen som snart gick ut. Och jag gjorde det ruskigt enkelt för mig idag, jag strimlade bara i bacon, en paprika och rörde i en förpackning körsbärstomater i grönsakerna. Knappt något hackande och pickande utan bara enkel och förvånandsvärt god vardagsmat!
För att få det hela lite mera matigt och mättande kokade jag 3 portioner matvete och rörde i. Till woken gjorde jag en snabb dressing på creme fraiche, vitlök och citron.
Wok 4 port:
2 fp bacon
1 påse wokgrönsaker
2 msk fryst basilika
salt & peppar
1 paprika
1 ask körsbärstomater
3 port matvete
Dressing:
2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft
Koka matvetet enligt instruktionerna på förpackningen
Klipp baconet i småbitar, stek det i wokpannan. När baconet nästan är klart tillsätt wokgrönsakerna och krydda med basilika, salt och peppar. Låt detta puttra på, tossa runt pannan då och då. Strimla paprikan och rör i den tillsammans med det kokta matvetet och tomaterna ett par minuter innan servering.
Skala vitlöksklyftan och pressa i den i fraichen. Rör i citronsaften och dressingen är klar!
Bild: Linnéas Skafferi



