ANNONS

B&J´s

Jag antar att det finns fler glassomaner än jag där ute i världen. För min del får det gärna vara mycket kolasmak och chokladbitar i glassen. Glassernas glass måste nog ändå vara Ben & Jerry´s, som det skrivs om denna delikata men ack så dyra glasssburk. När vi var i USA var jag och svägerskan bara tvugna att köpa varisn butt (som vi naturligtvis bar hem i en papperspåse utan handtag) och sedan njöts den direkt ur burken uppkrupen i soffan. Det kändes otroligt amerikanst måste jag säga och glassen har nog aldrig smakat så bra som den gjorde då.

Min favorit är nog cookie dough, kan det vara för att jag älskar kakor kanske? Vilken gillar du bäst?

För alla er som befinner er i närheten av Stockholm, lite närmare bestämt Tyresö Centrum kan jag berätta en liten överaskning. Ben & Jerry´s öppnar nämligen sin allra första renolade glassbar där. Så om du blir lite glassugen så här i vinterkylan vet jag det rätta stället att besöka!

0
Kommentera
ANNONS

Pizza på en tisdag

Ni får ursäkta den dåliga bilden, den gör verkligen inte detta recept rättvist. Men är man hungrig och det doftar så otroligt gott som det gjorde hemma idag, ja då hinner man inte ta bättre bilder än så här innan man måste hugga in!

Jag har under en tid gått och funderat på hur gott det skulle vara med kombinationen pizza-pesto. Då jag inte orkade dra igång något pizzabak idag valde jag en genväg, och tur var det för detta blev en favorit!
Fullkornstortilla med pesto, kyckling, tomater och mozzarella. Det var dumt av mig att ens fundera, jag menar hur kan detta inte vara gott!?

Jag använde tortillabröden av modell större och åt en, sedan var jag mätt. Sebastian fick knapt i sig två, så räkna på 1½ bröd per peron kanske.

Tortillapizza 2 pers:

3 stora tortillabröd
2 kycklingfiléer
½ burk pesto
mozzarella
1 ask körsbärstsomater
ev ett par jalapenos (ingen favorit hos mig, men Sebastian gillar dem starkt)
3 dl riven ost

Dela kycklingen i småbitar och stek dem i en het panna. Krydda med salt och peppar. Bred ett lager pesto på bröden, lägg på kyckling och halverade tomater. Skär mozzarellan och fördela den jämnt. Lägg ev på jalapenos och strö den rivna osten över. In i ugnen i ca 10 minuter och middagen är klar!

1
Kommentera
ANNONS

Gör gott 2009

Nu är almanackan som jag tidigare under hösten skrev om äntligen här!

Som många av er vet så gör alla gymnasieelever ett så kallat projektarbete under det sista skolåret. Det finns nog lika många varianter på dessa arbeten som det finns elever skulle jag tro. Min syster går sitt sista år på Praktiska Gymnasiet i Västerås, där hon läser till florist.
Hon har valt att göra en almanacka med temat "skogens alla rum".

Vinsten som blir efter tryckkostnaden går oavkortat till Västerås Lasarettets Lekterapi. Detta är en perfekt julklapp att ge bort till någon du tycker om, varje månad bjuder på nya vackra bilder (jag fick ställa upp som fotomodell och är med på två kort!). Så gör gott, beställ en kalender här och bidra till att lekterapin kan göra vistelsen lättare för de sjuka barn som vistas där!

Nu är det en faslig tur att våra föräldrar bor mitt i skogen för ni kan bara gissa hur många saker vi har släpat ut, dekorerat, fotat och fixat ute i skogen. Med hjälp av blommor och helt underbar rekvisita och hon skapat fantastiska små rum i skogen. Bilderna föreställer bland annat en vårstädning, julfirande och hur en tvättdag i skogen ser ut.

Priset för denna kalender är 120 kr + frakt och är du intresserad av att beställa en, så kontakta mig via mail.
Eller om du har vägarna förbi eller bor i Sala så finns de även att köpa på Bokia i Sala, Blomsterverkstan & Nya Rum och Bürgers Växtgård i Sala.

Alla bilder utom en då fotografen själv blir fångad på bild är tagna av SebbeSula.

0
Kommentera
ANNONS

Tävling CUPCAKE


Så här under andra helgen i advent tycker jag att det passar bra med en liten tävling, eller vad säger ni?
Denna helt gudomligt söta cupcake i tyg från Susanne är helgens vinst. Perfekt att ge bort som julklapp eller ännu hellre, behålla helt själv! Det är vad jag skulle ha gjort, om jag nu inte var tvungen att ge i väg den!
Fler av hennes hantverk hittar ni i hennes webshop. 

Här berättar hon lite om vem hon är:

"Susanne, 35+. Älskar muffinsar i alla former. Helst osötade och konstgjorda. Virkar, stickar, klipper, klistrar och syr mest hela tiden. Pyssel is the shit. Har en egen liten Oransch nät-affär för att inte hemmet ska bli allt för fullt av hempysslade saker. Är nästan alltid väldigt nöjd med livet och tycker att julen är världens bästa uppfinning."

För att vinna denna cupcake i tyg vill jag att ni skriver ett litet julrim i kommentarsfältet. Jag begär inget avancerat, bara ett fint litet julrim! Se till att lämna mailadress så jag kan kontakta dig ifall du blir den lycklige vinnaren!

Så sätt igång att rimma så kanske cupcaken blir din!


Tävlingen är avslutad!

0
Kommentera
ANNONS

Julgott

Då var det första julgodiset klart och det blev riktigt lyckat! Jag har ju som bekant lite svårt för det här när man måste mäta och vara exakt i köket, jag är mer av typen som tar lite på en höft sådär. Men när man gör sånt här, ja då lär man mäta och måtta och kan ni tänka, jag överlevde det också!

Många runtomkring mig har nu börjat utesluta kolhydrater och socker ur sin kost, därför passade jag på att göra lite sött som även de kan njuta av till jul! Nu innehåller ju fövisso Baileys socker, är man benhård kan man byta ut den mot lite apelsinsaft eller kör helt naturellt.

Tryffeln har jag här spritsat ut i längder, men vi beslutade att nästa gång göra små toppar istället.

Kom ihåg att använda riktigt smör, det blir mycket, mycket godare då!

Tryffel med smak ca 20:

1 dl grädde
3 msk Baileys
200 g mörk choklad (70%)
25 g smör

Blanda grädde och Baileys i en kastrull och låt det sjuda upp, tillsätt chokladen, hackad i småbitar. Rör tillsist i smöret. Vänta tills tryffeln stelnat så pass att den går att spritsa (ett par timmar) och gör sedan små toppar.  Pudra lite florsocker över.


Nöt och-chokladbräck:

200 g mörk choklad (70%)
1 dl valnötter
1 dl mandlar
1 dl cashewnötter
½ dl kokos

Grovhacka alla nötterna, smält chokladen i vattenbad. Rör ihop nötter, kokos och den smälta chokladen. Bred ut på en smörad plåt och låt stå svalt innan du skär eller bryter rutor. Snabt och underbart gott! Perfekt GI godis att bjuda på till jul!

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera