ANNONS

Fuskpasta

Jag läste för ett tag sedan om zucchinipasta, jag kommer inte ihåg var och när men jag blev lite nyfiken. Så igår när både ork och inspiration tröt så gjorde jag iordning en tomatsås som det serverades zucchinipasta till. Det blir inte mycket "pasta" av varje zucchini, men med lite rivna morötter till så blev man mätt och det smakade riktigt bra faktiskt, Ett gott alternativ till vanlig pasta med andra ord!

Tomatsåsen går ju att varieria i det oändliga och här är gårdagens variant:

1 burk krossade tomater
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
svarta oliver
balsamvinäger
färska örter (basislika, timjan mm)
salt & peppar

Skala och finhacka lök och vitlök, fräs dem mjuka i en klick smör. Ha i de krossade tomaterna och smaksätt med vinäger, örter salt & peppar. Låt oliverna koka med de sista minuterna.

Zucchinipasta 2 port:

Strimla zucchinin med en osthyvel. Koka upp saltat vatten och låt zucchinin koka några minuter, den får inte bli för överkokt och sladdrig. Slå av vattnet och sververa tomatsåsen och rivna morötter till.

1
Kommentera
ANNONS

Drömmar…

Här sitter jag och drömmer om härliga sommardagar med nybakad paj och kaffe i skuggan. Låter inte det ganska härligt!?
Man kan faktiskt inte låta bli att drömma sig bort när man tittar på alla de underbara produkter Lisbeth Dahl visar i sin katalog, jag skulle kunna sitta fera timmar och bara fundera och planera. Men nu är det ju så, att julen måste ut först innan man kan köpa sig den allra fösta buketten med spröda tulpaner och få in lite vårkänsla här hemma!

Under en längre tid har jag nu varit på jakt efter ett snyggt tårtfat. Det finns en hel uppsjö varianter och sorter att välja bland, men jag har fastnat lite extra för det ni ser ovan, är det inte riktigt snyggt!
Tänk er att en tjusig tårta eller en mumsig paj får pryda det, ursnyggt skulle jag vilja säga.

Har du något tips om snygga tårtfat?

Bilder från lisbethdahl.dk

1
Kommentera
ANNONS

Vårcupcakes

Idag har lokaltidningen (Sala Allehanda) varit här och skrivit lite om mig och mitt bloggande. Självklart var jag tvungen att baka lite gott att bjuda på! Jag gjorde två sorters cupcakes och en ny sorts kaka. Här ovan ser ni några utav de cupcakes jag pysslade ihop i morse. De blev verkligen härligt solgula och känns riktigt våriga, vilket kan tyckas lite fel då termometern envist visar under -10. Men man kan behöva piggas upp lite i vintermörkret!
Själva muffinsen fick smak av vanilj medan jag hade citron i frostingen.

Blommorna har jag gjort själv av flowerpaste.


Vaniljcupcakes ca 12 stycken:

3 ägg
2 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
½ dl vaniljyoghurt

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda i en separat skål mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vänd ned det i äggsmeten och rör i youghurten. Blanda väl. Ställ ut muffinsformar på en muffinsplåt och fyll sedan formarna till 2/3. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter.

Citronsmörkräm:

100 g mjukt smör
ca 1 pkt florsocker
2 msk grädde/mjölk
saften från ½ citron

Börja med att röra smöret mjukt, tillsätt sedan florsockret lite i taget. Ha i grädde/mjölk och citronsaft. Vispa detta i ca 5 minuter på medelhastighet, färga smörkrämen i önskad färg och spritsa sedan ut krämen på dina muffins.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Hot chocolate


Jag antar att det är flera än vi som nästan har -15 grader ute. Här har det varit strålande sol och gnistrande snö hela dagen. Tyvärr har vi inte haft tid att vara ute och njuta då tiden har gått åt till annat. Men om tid hade funnits skulle jag gärna gått en långprommenad för att sedan få komma hem och njuta av en stor kopp varm choklad.

 Istället för att köpa en påse med godis igår kväll gjorde vi i ordning varsin stor kopp choklad, smaksatte med ett par matskedar kaffe och toppade med en klick grädde. Annat som är gott att smaksätta med är wiskey, rom, eller baileys.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Panerad kyckling


Så här i de första dagarna av 2009 passar jag på att visa er alla ett mycket smaskigt GI-recept. Vill man ha kolhydrater till så skulle det nog smaka riktigt gott med ugnsbakad potatis. Jag vet att många av er väljer bort kolhydrater och i ärlighetens namn smakar det precis lika bra med en härlig sallad till. Söta små körsbärstomater, mild rödlök, salt fetaost och vitlöksmarinerade svarta oliver. Nej, här saknade jag inte potatisen alls!

Valnötspanerad kyckling 2 pers:

2 kycklingfiléer
1 ägg
ca 2 dl valnötter
salt och peppar

Krossa eller hacka valnötterna. Smaksätt med salt och peppar.
Torka av filéerna med hushållspapper, knäck ägget i en kopp och pensla sedan kycklingen med ägg. Vänd i valnötter.
Lägg filéerna i en ugnsfastform och ugnsbaka i 175 grader i ca 30 minuter eller tills de är helt genomvita.

Till detta hade vi en enkel dressing/sås gjord på creme fraiche, vitlök, färsk basilika, salt och peppar.

Det här var riktigt gott och kan varmt rekommenderas!

bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera