ANNONS

Kall sås

Till den ugnsbakade kycklingen jag gjorde förra veckan serverade jag denna sås och ris till. Jag använde samma smakbas i såsen som till kycklingen men bytte ut timjan mot persilja då den ger en sån fräsch smak. Denna kalla sås  är superenkel att göra och kan nog passa till det mesta. En god sallad, fisk eller varför inte att doppa morotsstavar i?

Jag har som perioder i mitt matlagande när det kommer till smaksättning. Ett tag körde jag på färsk ingefära och schalottenlök. Det hade jag verkligen till allt! Det jag nu senast fastnat för är färsk bladpersilja, har ni en aníng om hur användbart och gott det är!? Man kan ha det till allt tror jag. Så om ni tycker att mina recept nu ett tag kryllar utav persilja så vet ni nu anledningen. Men om en vecka eller två har det med största sannolikhet gått över.

Kall sås:

3 dl creme fraiche
bladpersilja
saft från ½ citron
1 tsk honung
1 msk olivolja
salt & peppar

Finhacka en rejäl bunt med persilja och blanda ned det i fraichen. Smaksätt med citronsaft, honung, god olivolja, salt och peppar. Såsen är nu klar!

Bild:Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Scones

I fredags kom min syster över på frukost och då passade jag på att överraska henne med alldeles nybakade scones. Det var så gott! Scones är perfekta att göra om man har sisådär 20 minuter över på morgonen eller om man vill bjuda på något gott till eftermiddagsfikat.
scones.se hittar du många varianter på scones, både vanliga traditionella och lite mer ovanliga. Vad sägs om chokladscones till eftermiddagen?

Själv valde jag att göra grahamsvarianten, de passar så bra till frukost tycker jag!

Till 4 kakor behöver du:

4 dl vetemjöl
4 dl grahamsmjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100 g margarin
3 dl filmjölk

Blanda samman de båda mjölsorterna, bakpulvret och saltet.  Dela smöret i småbitar och rör ned det i mjölblandningen.
Tillsätt filmjölken och arbeta ihop allt till en deg. Dela degen i 4 delar, platta ut dem, nagga med en gaffel och gör ett kryss med en kniv. Grädda i ca 10 minuter i ca 250 grader.
Servera rykande varma tillsammans med ost och marmelad.

Foto:Linnéas Slafferi

0
Kommentera
ANNONS

Linnéas Skafferi + Veckorevyn

Ja kan ni tänka er, slår man upp nya numret utav Vecorevyn så har dom nominerat Sveriges vassaste kvinnor och jag är en utav dom! Hur kul är inte det!?
I samma artikel visar de massor utav inspirerande kvinnor som påverkar oss på olika sätt.

Så jag vill passa på att välkomna alla nya läsare hit till Linnéas Skafferi, jag hoppas ni kommer att tycka om bloggen och få nytta utav recepten.
Vill ni enkelt se när jag gjort nya inlägg går det bra att följa bloggen via bloggkoll.com.

Trevlig lördagskväll!

0
Kommentera
ANNONS

Läckert!

Nej, ni har inte kommit till en modeblogg, även om man så kan tro vid första anblicken. Men jag ber dig, kolla lite närmare på bilden så för står du nog.  De är ju gjorda utav choklad!
Kan det bli mycket bättre än så för en skotokig chokladälskare som jag!? Nej jag tror inte det!
Denna bild snubblade jag helt oväntat över när jag letade efter en annan bild till et helt annat collage och jag blev helt fast. De är ju verkligen helt urläckra!

Jag var tvungen att leta vidare var de kom ifrån och hamnade till sist på Gayle´s Chocolates och jag sägar då det, hur läckra saker kan man egentligen göra med choklad!? Ja kolla in där så får ni se!

Jag skulle då inte alls bli ledsen över en ask med choklad därifrån (eller en sko för den delen)!

Bild från gayleschocolate.com

0
Kommentera
ANNONS

Kyckling i ugn

kycklingiugn
För er som aldrig provat att göra hel kyckling i ugn, ni har verkligen missat något! Inte nog med att det smakar helt gudomligt, det är otroligt enkelt att göra! Man köper sig bara en färsk eller fryst kyckling i affären, sätter smak med goda kryddor och låter den sedan stå i ugnen ca en timme (kycklingarna brukar ligga på dryga kilot och man räknar en timme per kilo).
I veckan valde jag att krydda med honung, citron och timjan. Det blev en riktig höjdare! Annat som är gott att ha till är, vitlök, sötsur sås, olivolja, soya, chili eller massor utav färska örter, det är bara fantasin som sätter gränser.
Kycklingen går utmärkt att göra i ordning dagen innan och sedan servera ljummen med ris och god sås, eller varför inte i en härlig pastasallad!

Hel kyckling i ugn:

ca 1 kg kyckling
1 citron
2 msk honung
färsk timjan
salt & peppar
Dela citronen i skivor och gnid in kycklingen ordentligt med citronsaften,ringla honungen över. Låt citronskivorna följa med i ugnen, de blir härligt söta av att ugnsbakas. Grovhacka timjan och strö den tillsammans med salt och peppar över hela kycklingen. In i ugnen på ca 175 grader i dryga timmen.

Foto:Linnéas Skafferi

0
Kommentera