
I morgon är det första advent. Tyvärr försvann all snö i veckan, men vi kan nog få till lite julkänsla ändå. Hela helgen spenderar vi nämligen uppe i Tällberg på hotell Gyllene Hornet. Dagen började vi med att gå upp och ta ett morgonbad i poolen. Härligt! Sedan blev det långfrukost och under eftermiddagen skall vi kika in Leksands Julmarknad. Så trotts att snön lyser med sin frånvaro så börjar julkänslan sakta smyga sig på.
Något som utan tvekan ger julfeeling så är det att göra julgodis. Jag skall förhoppningsvis hinna med lite nästa vecka. Detta recept fanns med i senaste numret av Elle Mat & Vin och hur gott låter det inte med kaffe och vit chokladtryffel?! Helt underbart skulle jag vilja påstå!
Så fram tills jag hunnit göra lite eget godis, håll till godo med detta ljuvliga recept!
ca 15 tryfflar
Härligt med två smaker i en! vit fyllning:
25 g smör
3 msk grädde
1 tsk honung
100 g vit choklad
mörkt chokladtäcke:
25 g smör
1/4 dl vispgrädde
1 1/2 tsk starkt kaffe
200 g mörk choklad
Och 50 g vit choklad till dekoration
Börja med den vita fyllningen:
Smält smör tillsammans med grädde och honung i en kastrull. Hacka choklad i mindre bitar och rör ner i det varma smöret. Låt smälta och blanda till en jämn smet. Ställ svalt att stelna.
Gör sedan det mörka chokladtäcket:
Smält smör tillsammans med grädde i en kastrull. Tillsätt kaffet.
Hacka choklad i mindre bitar och rör ner i grädden. Låt smälta och blanda till en jämn smet. Ställ svalt att stelna. När de båda smetarna har stelnat något, ta cirka 1/2 tesked av den vita fyllningen och rulla en kula.
Ta cirka 1 tesked av den mörka och lägg runt om den vita.
Lägg upp på fat. Smält den vita chokladen och ringla över.
(bild och recept: ellematochvin.se)

