ANNONS

Mini-mozzarella

Jag har länge spanat på de ursöta små mozzarellabollarna Santa Lucia har men inte riktigt vetat vad jag ska göra med dem. Men hade jag nu inte kommit på två rätter där de passar utmärkt, ja då hade jag nog med största sannolikhet inhandlat dom ändå. Bara för att de var så bedårande söta.
Jo, man kan köpa mat bara för att förpackningen eller som i det här fallet innehållet är urgulligt!

Dessa små mini-mozzarellabollar passade utmärkt att fylla lövbiffen med! Inget hackande och kladdande, jag la bara två bollar på varaje köttbit och rullade ihop. Enklare än så blir det inte!

Som ni ser på bilden serverade jag ugnsbakade rotfrukter, sallad och en kall örtsås till. Jag vispade även ur pannan med lite köttbuljong för att få en härlig skysås.

Jag har räknat på två skivor lövbiff per person men är man riktigt hungrig så slinker nog tre i. Så gör några extra ifall du har hungriga middagsgäster!

Fylld lövbiff 4 pers:

8 skivor lövbiff
16 mini-mozzarellabollar
salt & peppar

Lägg två mozzarellabollar på varje köttbit. Rulla ihop och lägg dom med skarven nedåt i en het panna. Tryck ihop ändarna så att inte osten rinner ur. Stek tills de fått fin färg på båda sidor. Salta och peppra efter stekning. Ta ur rullarna och vispa i ett par deciliter buljong. Tillsätt ev lite balsamvinäger och du har en utmärkt sky att servera till maten!

Kall örtsås:

3 dl gräddfil
2 msk hackad färsk bladpersilja
1 vitlöksklyfta
örtsalt

Finhacka vitlök och persilja, blanda detta med gräddfil och salt i en skål. Låt stå i kylskåpet ca 30 min innan servering.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Kommentera
ANNONS

Vintips

Nu var det länge sedan jag tipsade om vin. Så vad passar bättre denna lördag kväll en just ett vintips. Igår skulle jag köpa hem vin till oss. Jag dricker bara vitt och Sebastian föredrar rött. Jag har mina sorter som jag kör på, men Sebastian brukar vara lite mer vågad och testa nya sorter.
Igår var det min tur att besöka systemet. Så jag stod där bland alla olika sorters rött vin och hade ingen aning om vad jag skulle köpa. Men min blick drogs till en ursöt flaska som jag faktiskt kände igen. Den hade mina föräldrar hemma i somras, så jag chansade på sen sådan.
Det visade sig att även jag, som absolut inte är en fantast av rödvin, tyckte den smakade helt ok.
Det är ett mycket fruktigt och lättdrucket vin som passar bättre till pasta och sallad en mastig biff.
87 kr får du ge för denna flaska som har nr 5106 och heter Morgon.

Trevlig lördagskväll!

(foto:privat)

0
Kommentera
ANNONS

Carbonara Crush

Svampsoppan är ju som bekant redan testad och fick helt klart godkänt utav mig, Igår fick jag anledning att prova Keldas Carbonara Crush. En ostsås med parmesan och skinka. Bara att värma på och blanda med pasta. För att få det lite matigare så hade jag kyckling till.
Inte vet jag om det är min förkylning som spökar eller om det helt enkelt inte var gott. Jag hade detta till lunch idag och det smakade verkligen inte bra. Inte alls. Smaken var för konstgjord och blek.

Så jag måste tyvärr säga nej (jag är egentligen inte rätt person att sätta poäng och bedömma sånt här, för jag vill alltid ge högsta betyg och inte klanka ned på något, så med tungt hjärta jag skriver det här), detta var ingen räddare i nöden då det inte alls smakade bra.
Sorry Kelda, detta är en strålande idée, men det föll på det allra viktigaste, smaken.

0
Kommentera
ANNONS

Köttfärslimpa

I helgen önskade jag mig köttfäraslimpa av mamma, men när vi kom ut dit i söndags var hon tvärförkyld och låg som ett stök på soffan. Så jag fick laga maten, vilket jag absolut inte hade något emot!  Det blev köttfärslimpa, kokt potatis, kokt kålrot, brunsås med svanp och mormors lingonsylt. Yummie, yummie! För att få köttfärslimpan lite saftigare hade jag i lite rivna morrötter och täckte den med bacon. Yummie igen!
Till såsen använde jag torkad svamp, har du inte tillgång till det så kan du ta lite färsk svamp och steka den. Det går lika bra (det är bara lite smidigare med den torkade).
Kålrot är jättegott att skära i halvstora bitar och låta koka med potatisen under de sista minuterna.

Köttfärslimpa 4 pers:

500 g nötfärs
1 gul lök
1 ägg
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
2 morötter
salt
vitpeppar
1 pkt bacon

Blanda mjölk och ströbröd, låt stå och svälla några minuter. Hacka undertiden löken och riv morötterna. Blanda samman färsen, löken, ägget, och de rivna morötterna med ströbrödet. Krydda med salt och vitpeppar.
Forma till en limpa och lägg den i en ugnssäker form. Täck hela köttfärslimpan med bacon och ställ in i ugnen på  200 grader i ca 45-50 minuter.

Jag valde att göra såsen på standardmjölk (röd mjölk) istället för mellanmjölk+ en skvätt grädde och det blev jättegott. Smakade verkligen som en riktig gräddsås!

Brunsås med svamp:

1 rejäl klick smör
2 msk mjöl
2 dl kött- eller grönsaksbuljong
2½ dl mjölk
1 tsk soya
1 dl torkad svamp
salt & peppar

Smält smöret i en kastrull, rör i mjölet och vispa ut det i smöret. Ha i all vätska och låt såsen koka ihop. Tillsätt svampen, soya, salt och peppar.

(bild: Linnéas Skafferi)

1
Kommentera
ANNONS

Matbloggspris

Ni har väl inte glömt bort att kika in hos Matbloggspriset? Varje år Lyfts matbloggar fram, en jury nominerar nio bloggar och väljer sedan ut en vinnare. Men alla ni läsare har också en chans att rösta. Den matblogg som får flest röster vinner läsarnas pris! Jag tycker det är jätteroligt att detta anordnas varje år, då det varje år dyker upp nya bloggar och man får fler härla sidor att läsa!

0
Kommentera