ANNONS

Kafferep

image501

Idag bjuder jag på kaffe med dopp!

Nu har jag bakat mig 50 vinbärsgrottor som ligger nedplockade i min fina kakburk och bara väntar på att bli uppätna! Burken fick jag av mina föräldrar förra året när de varit i Paris på en något försenad bröllopsresa. Visst är den söt!

Efter att ha läst och bläddrat i nya boken igår kväll bestämde jag mig för att baka någon form av småkakor. Som vanligt kunde jag inte följa receptet i boken, utan gjorde efter mitt egna.
 För någon vecka sedan fick jag påfyllning av mammas moster i mitt svartvinbärssyltsföråd, så blev det vinbärsgrottor jag bakade! Dessa är löjligt enkla att göra men smakar underbart gott! Den mörka sylten gör sig så fint mot den ljusa, ljusa kakan. Vackert.
Självklart kan man fylla grottorna med den sylt man tycker bäst om, eller en dumlegodis, eller smält choklad, eller.. Ja med vad som helt enkelt!

Så baka lite småkakor och bjud in till kafferep!

ca 50 st vinbärsgrottor:

1½ dl potatismjöl
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
250 g smör

50 pappersformar
sylt

Mät upp potatismjöl, mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en stor bunke. Rör samman allt med en balongvisp. Dela smöret i kuber och ha i det tillsammans med vattnet i mjölblandningen. Arbeta ihop till en deg.
Låt degen vila minst 1 timme i kylen.

Dela degen i två bitar, rulla till avlonga längder och dela varje längd i 25 lika stora bitar. Rulla bitarna till kulor och lägg i dem i pappersformarna. Gör en gjop med pekfingret och fyll sedan varje grotta med ca ½ tsk sylt.

Grädda i ca 10- 15 minuter

0
Kommentera
ANNONS

Glädje!

image500

Jag vet inte riktigt hur min chef har tänkt sig att detta skall gå till. Om en timme är det dags för mig att åka till arbetet och bredvid mig ligger den aldelens pinfärska boken A piece of cake av allas våran kära Leila. Hur kan chefen tro, att man med lätta steg pallrar sig till jobbet när man vet att man istället kunnat sitta nedbäddad i soffan och mumsa praliner samtidigt som boken lusläses!? Tror ni man kan ringa och begära ledigt?

Antagligen inte..

Men jag har hunnit smygkolla lite och vid första anblick så verkar den alldeles, alldeles underbar! Underbara bilder och trevlliga recept på allt från sockerkaka till flädersaft.
  Idag har jag varit baksugen hela långa dagen men inte kommit mig för att göra något åt det, men i morgon mina vänner. Då blir det baka av på förmiddagen!

Nehej, arbeta var det ja.

(eget collage med bilder från adlibris.se)

0
Kommentera
ANNONS

Baby

image499
Igår fick vi dessa underbart söta morötter till maten när vi hälsade på mor och far. Jag är i vanliga fall inte så mycket för kokta morötter. Ni vet, överkokt, blaskigt och osmakligt,  men det här är en helt anna femma! Enkla att tillreda är de då man bara behöver öppna påsen och koka dem, ingen skalning inget hackande. Påsen är därtill försedd med ett ziplås (ja jag vet, jag är lite frälst i dessa smarta förpackningar!)!
Perfekt att ha i frysen och ta till när kylskåpet ekar tomt på grönt och skönt!

Av mig får dessa raringar 5 skafferier av 5 möjliga.

Hos Findus hittar ni även en hel del annat att stoppa i frysboxen!

(eget collage med bild från findus.se)

0
Kommentera
ANNONS

Favorit

image498

Så länge jag kan minnas har detta varit min favorit. Enkelt att göra, snabbt går det och man har för det mesta allt hemma. Ja det kan inte bli mycket bättre än så.  En förneklad version av varma smörgåsar då de görs i micron och är klara på 1 minut!

rostbröd, skinka, ost, oregano och grönsaker.
1 minut i micron. Klart!

När jag har lediga dagar så här mitt i veckan blir ätandet lite konstigt då jag ofta unnar mig en liten sovmorgon (det är ju såå skönt att sova på morgonen!!!), vilket gör att det blir lite si och så med ätandet under dagen. Som nu tillexempel. Jag var inte tillräckligt hungrig för att äta mat men en frukt mättade inte nog.  Då passar det perfekt att göra dessa snabba smörgåsar.

Nu sitter jag här mätt i magen och funderar på att ge mig ut i det typisak aprilvädret. Ena stunden strålande sol för att snabbt som attans regna två sekunder senare..

0
Kommentera
ANNONS

Ris & ros på bloggen

Jag har funderat länga på när den skall komma, jag ser att andra bloggar får dem men jag ha klarat mig utan. Kanske är det för att min blogg handlar om något så enkelt och oprovcerande som mat så här finns ingen anledning att känna avund. För nog är det ur avund dessa kommer? Jag pratar om de elaka kommentarerna.
Är man inte ett dugg intresserad utav matlagning och bakning kan man göra det enkelt för sig och inte läsa min blogg!
Turligt nog är de flesta av Er läsare mycket trevliga och skriver så rara kommentarer som alltid värmer och det tackar jag innerligt för!

Sedan har jag fått ett par förfrågningar om sockerblommor, självklart kan jag visa steg för steg hur jag gör dem! Jag har en tårta som skall göras till första helgen i maj så innom kort skall det tillverkas blommor här hemma och jag lovar att ni skall få se hur det går till!

0
Kommentera