ANNONS

Morgonstund

Är det nĂ„got jag alltid har hemma i kylskĂ„pet sĂ„ Ă€r det en tetra vaniljyoghurt. 5 av 7 mornar Ă€ter jag det till frukost och jag tröttnar nog aldrig. Man kan ju variera med sĂ„ mycket olika smaker om man anvĂ€nder bĂ€r, frukt, flingor, mĂŒsli, russin, ja nĂ€stan allt gĂ„r ju att ha i!
Sen Àr det alltid bra att ha hemma om man skall till och baka. Gör jag en mjuk kaka eller cupcakes brukar jag för det mesta slÄ i en skvÀtt, det blir sÄ saftigt och gott!

Men i bland kan det ju faktiskt vara kul med variation, dÀrför undrar jag vad DU brukar Àta pÄ morgonkvisten?

0
Kommentera
ANNONS

SjÀlvklart!

I veckan damp det ned en förpackning med PÄgens senaste bröd, PÄgen Javisst Fullkornsrutor. I helgen har vi provsmakat dessa rutor och jag tror att de kan passa ypperligt att anvÀnda nÀr man skall göra goda rÀksmörgÄsar! Det var iallafall min första tanke efter att ha mumsat i mig en. Till frukost mÄste jag nog sÀga att jag föredrar fullkornsbitarna.

SÄ jag ger dessa 3 skafferier av 5 möjliga!

Den dÄliga uppdateringen under helgen beror pÄ att vi trottsade regnet och for ut till sommarstugan. God mat hos mor och far (bilder + recept kommer antagligen i veckan), eldning i kalelugnen, kortspel, korsordslösning, fika och trevligt umgÀnge med slÀkten Àr vad vi har sysslat med denna helg.

0
Kommentera
ANNONS

Ögongodis

image527

Å sĂ„ gĂ€rna jag skulle vilja baka nu, men tiden rĂ€cker inte riktigt till dĂ„ jag snart mĂ„ste ge mig ivĂ€g och arbeta igen. Men i morgon förmiddag skall jag försöka sno ihop ett gĂ€ng cupcakes tĂ€nkte jag. LĂ€nge har jag velat ha en tyll som Ă€r ett stort runt hĂ„l sĂ„ man kan göra lika tjusiga och stilrena cupcakes som de ovan. Men under en lĂ€ngre tid har just den tyllen varit slut hos kakburken men nu Ă€ntligen har de den Ă„ter i lager. SĂ„ nĂ€sta gĂ„ng det skall bestĂ€llas grejer dĂ€rifrĂ„n skall jag absolut klicka hem en sĂ„dan.

Eftersom det inte blir nÄgot bakande för mig idag fÄr jag nöja mig med att kolla pÄ fina cupcakes och tÄrtor. Ta er en titt ni med och lÄt er inspireras, hos Pink Cake Box hittar de mest fantastiska tÄrtor och man kan lÀtt fördriva en lÀngre stund med att beundra dem!

Nu skall jag botanisera lite i köket och se om det finns nÄgot som kan bli en hygglig middag!

(eget collage med bilder frÄn pink cake box)

0
Kommentera
ANNONS

Linnéadagen

image526

Grattis alla Linnéor dÀrute, för idag har vi namnsdag! 13 maj stÄr det i kalendern, Linnéa och Linn har namnsdag. Jag vet inte hur ni har det, men i min familj Àlskar vi att fira och tar varje tillfÀlle i akt! DÀrav brukar det vankas namnsdagskaffe titt som tÀtt. Vi ger inte varandra pressenter eller sÄ, bara en enkel fika.

 Idag kommer moster, morbror och kusinen över pÄ eftermiddagen för lite Linnéakaffe. Dagen till Àra har jag bakat en smaskig rabarberpaj som jag tyvÀrr inte kunnat fota dÄ min kamera gÄtt och dött. IgÄrkvÀll fungerade den precis som vanligt men idag.. Inte ett liv i den! Suck!

Rabarberpaj ligger ju helt rĂ€tt i tiden nu, rabarbern vid vĂ„ran stuga hade vĂ€xt sig sĂ„ stor och fin sist jag var ut. HĂ€r kommer mitt recept pĂ„ den enklaste och godaste rabarberpajen (frĂ„n början Ă€r det lilla mammas recept, men jag har gjort en del Ă€ndringar…). Men se för gudsskull till att ni Ă€r helt ensamma i köket nĂ€r ni gör denna. Pajdegen Ă€r nĂ€mligen sĂ„ himmleskt god att man inte kan lĂ„ta bli att Ă€ta en bit, eller tvĂ„. Är man dĂ„ fler som skall smaka, ja dĂ„ Ă€r degen slut pĂ„ ett litet ögonblick!
Kokosen som man toppar med fÄr en underbart fin och gyllene fÀrg, men akta sÄ att den inte blir brÀnd!

Rabarberpaj:

175 g smör
1œ dl socker
1œ dl vetemjöl
1œ dl havregryn
1 tsk bakpulver
3 msk kokos

rabarberstjÀlkar
potatismjöl + socker att strö pÄ rabarbern

SmÀlt smöret i en kastrull pÄ spisen. Rör ned sockret och lÄt det smÀlta lite. Blanda i vetemjöl, havregryn och bakpulver. Degen skall bli riktigt fast, nÀstintill lite smulig.
Skiva rabarbern i ca 1 cm breda bitar, lÀgg dem i pajformen och strö potatismjöl och socker över.
Smula över pajdegen och platta till den lite. Toppa med kokos.

GrÀdda i 175 grader i ca 40 minuter.

0
Kommentera
ANNONS

Sweet & Sour

image525

Ibland fÄr man fuska. Man behöver inte alltid göra allt frÄn grunden, trotts att jag för det mesta tycker att man borde det. Halv och helfabrikat Àr inget jag egentligen gillar men dÄ och dÄ behöver man ta en liten genvÀg.
Uncle BenŽs fÀrdiga sÄser Àr en sÄdan genvÀg, perfekt att ha hemma nÀr fantasin och orken tryter. Det Àr bara att steka pÄ ett par kycklingfiléer, slÄ över sÄsen och lÄta det puttra ihop, koka ris och göra en god sallad till sedan stÄr middagen pÄ bordet.
Döm om min förvÄning nÀr jag började lÀsa lite nÀrmare pÄ burken (vilket jag alltid mÄste göra pÄ förpackningar, jag kan bara inte lÄta bli!!) och jag sÄg att en portion, 125g bara inehöll 110 kalorier, jag trodde dÄ absolut att det var det dubbla!

Men nÄgot jag har hiskeligt svÄrt för Àr fullkornsris, alla ni hurtbullar dÀr ute fÄr förlÄta mig men jag har verkligen försökt att lÀra mig tycka om detta ris lika bra som det vanliga. Till köttgrytor och dyligt fungerar det bra dÄ deras nötiga smak gör sig fint, men till kyckling? Nej tack! Tacka vet jag vanligt vitt, fluffigt, snabbkokande (och ganska onyttigt) ris. För det allra jobbigaste Àr att det tar en sÄdan evinnerlig tid att koka för att det skall vara Àtbart!

SÄ bunkra upp med en burk frÄn Uncle BenŽs och din middag kan vara rÀddad!

(eget collage med bild frÄn uncle benŽs)

0
Kommentera