Åter på vår meny

Nja, kanske inte men i vårat hem gjorde idag woken åter entre efter en lång tids vila. Jag fick till och med leta efter wokpannan, men den stod där längst in i kastrullskåpet. Helt ärligt har jag nog inte använt den mer än ett par gånger under de dryga två år vi bott här. Men innan dess så har jag faktskt slitit ut två wokpannor.

Anledningen till att jag idag valde att rota fram årets julklapp 1990 var att det fanns en påse med wokgrönsaker där djupt nere i frysen som snart gick ut. Och jag gjorde det ruskigt enkelt för mig idag, jag strimlade bara i bacon, en paprika och rörde i en förpackning körsbärstomater i grönsakerna. Knappt något hackande och pickande utan bara enkel och förvånandsvärt god vardagsmat!

För att få det hela lite mera matigt och mättande kokade jag 3 portioner matvete och rörde i. Till woken gjorde jag en snabb dressing på creme fraiche, vitlök och citron.

Wok 4 port:

2 fp bacon
1 påse wokgrönsaker
2 msk fryst basilika
salt & peppar
1 paprika
1 ask körsbärstomater
3 port matvete

Dressing:

2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta
1 msk citronsaft

Koka matvetet enligt instruktionerna på förpackningen
Klipp baconet i småbitar, stek det i wokpannan. När baconet nästan är klart tillsätt wokgrönsakerna och krydda med basilika, salt och peppar. Låt detta puttra på, tossa runt pannan då och då. Strimla paprikan och rör i den tillsammans med det kokta matvetet och tomaterna ett par minuter innan servering.

Skala vitlöksklyftan och pressa i den i fraichen. Rör i citronsaften och dressingen är klar!

Bild: Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kickan
15 år sedan

Ja här handlades det hem 2 påsar med wok idag minsann. Jag har en utmärkelse till dig på min sida.

/Kickan

Filibabba
15 år sedan

vad gott med bacon till! =)

Mia
Mia
15 år sedan

Ja nu hoppas jag att det kommer att gå bättre för mig, lite iallafall.

Har sett ett till tårtfat-tips till dig från Efva Attling, ett riktigt exklusivt tårtfat i serien Amor Vincit Omnia. Kika in på http://www.orrefors.se. Men du kkanske redan har sett det : )

http://jannesfoodlounge.blogspot.com
15 år sedan

Wow… cool blogg!! Jädrans stilig! Tack för tittet och på återseende!!

"keep on wooking" 🙂

Mvh // Janne

Therese
15 år sedan

Enkel och god vardagsmat, tack! Det här receptet ska jag testa.

Mvh Therese

Susanne
15 år sedan

Wook är på många sätt ett snabbt och enkelt sätt att få ihop lite kvällsmat med mycket grönsaker i utan att behöva blanda till och fixa en sallad som alla i vår familj knorrar över att behöva göra!!!

Vi gör ofta Wook och jag har börjat köpa färdiga små asiatiska såspåsar på affären som är klara att bara hälla på det sista man gör och sen värma lite. Smaskens!

Kram

MarieJane
15 år sedan

Oh jumm jumm jumm.

Vilken god blogg du har

🙂

Nästa inlägg

Coleslaw

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x