Enklaste lunchen


Det här kan möjligtvis vara en av de godaste smörgåsar jag har förtärt, ha då i åminne att jag besökt det stora smörgåslandet på andra sidan Atlanten (och där kan dom göra smörgåsar, jag lovar!)! Vet ni vad det bästa är? Det är jag som har gjort smörgåsen, det var ruskigt enkelt och det smakade gudomligt!
Detta serverade jag min lillasyster till lunch förra veckan och att det blev just denna kombination berodde helt enkelt på att kyl och frys ekade läskigt tomma. I frysen fyndade jag en liten bit ost, ett par skivor rostbröd och några stackars haricots verts. Och där, bakom majsen stod det en ensam burk med tonfisk. Mer behövdes inte!

Lunchsmörgåsar:

6 skivor fullkornsbröd
smör
en bit ost (lagom till 3 dubbelsmörgåsar)
1 burk tonfisk
oregano
peppar

Bred ett lager smör på alla brödskivor. Riv osten och lägg ett lager på tre av brödskivorna, mosa tonfisken med en gaffel och lägg detta över osten. Krydda med oregano och svartpeppar. Lägg ihop smörgåsarna och stek dem på medelhög värme, gärna i en räfflad grillpanna. Koka haricots verts att servera till.

Är man ingen fantast av tonfisk går det säkert bra att strimla lite skinka istället och ha i.

Lunchen är serverad!

Bild:Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anonym
15 år sedan

Åh, låter super gott!

Måste bara säga att jag började läsa din blogg för någon månad sedan och jag tror att jag har kollat igenom varenda kategori, den är verkligen hur bra som helst, full av inspiration. Ska faktiskt göra en av dina pastarätter imorgon!

Anna Maja
15 år sedan

Det ser jättegott ut! Jag brukar också köra tonfisk och ost på mina varma mackor. Fast jag grillar dem i smörgåsjärn. Det går lite fortare och enklare än stekpannan.

SebbeSula
SebbeSula
15 år sedan

Ja, det var synd att jag inte kunde vara med och smaka på den 🙂 Får göra en sån här hemma någon helg.

Karin/Rosa maränger
15 år sedan

Både låter och ser gott ut!

Danielle
15 år sedan

Åh, det där lät jättegott, det ska jag verkligen prova någon gång, men med skinka istället, eller kanske salami.

Fanny
15 år sedan

det såg jävligt gött ut.

vad tror du om min nya plan förresten?

Fanny
15 år sedan

det såg jävligt gött ut.

vad tror du om min nya plan förresten?

merlyn
15 år sedan

riktigt bra snabbt recept 🙂 Och dina bilder är ju helt underbara 😀 kram

malin
15 år sedan

mums!

härlig blogg du har!

Rebecca
15 år sedan

Provade faktist detta alldeles nyss, och det var ju hur gott som helst! Älskar din blogg, verkligen:)

Josefine
Josefine
15 år sedan

Testade att göra dina smörgåsar nu! Fast använde tonfisk med grillad paprika. Blev sjukt gott 🙂

Catrin
15 år sedan

man blir så otroligt inspirerad av din blogg! Nästa gång jag gör veckonmenyn ska jag kika in dina recept och tips!

Calle
Calle
15 år sedan

Hej,

Tänkte bara fråga varför du har drop-shadows på dina tejp-lager i PS. Det ger intrycket att tejpbiten svävar över bilden, men det kanske är avsiktligt?

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2009/01/enklaste-lunchen/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More here: http://www.linneasskafferi.se/2009/01/enklaste-lunchen/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Read More Infos here: http://www.linneasskafferi.se/2009/01/enklaste-lunchen/ […]

trackback
8 år sedan

… [Trackback]
[…] Informations on that Topic: http://www.linneasskafferi.se/2009/01/enklaste-lunchen/ […]

Nästa inlägg

Åter på vår meny

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x