Skogsmulleliv

Här har det blivit riktig höst med kalla nätter och lite svalare dagar. Även om temperaturen orkar upp mot nästan 20 grader så är det ingen värme i luftern. Men solen skiner idag igen från en klarblå himmel och det var underbart skönt ute när jag gick morgonsvängen med hunden i morse.

Jag undrar just om jag kommer att få tid till att leta lite lingon i år. Folk sa att det fanns massor av blåbär, men de han jag inte med, likaså har ryktet om all den svamp som finns i skogen nått mig, men inte heller där har det funnits tid. Men hur är det med lingonbeståndet i år? Är det någon som varit ute och kollat läget? Om jag nu tar mig ut i lingonskogen, ja då skulle jag verkligen kunna tänka mig ett par illröda Viking på fötterna och denna urtjusiga regnkappa, allt för att försöka undvika att bli blöt! För den dagen jag väl tar mig i kragen och ger mig ut, ja då kan jag lova att det spöregnar!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
mammsen
mammsen
14 år sedan

Som sagt – hösten är toppen, gummistövlar är mitt favoplagg 🙂 Dessa var där till snygga!!

Anna
14 år sedan

I helgen som var åkte jag till min mormor för att plocka svamp, och även lingon & blåbär. Det finns hur mycket som helst! Vi kom hem med 27 kg (!!!) svamp och det plockade vi på sammanlagt 5 timmar kanske (: Det fanns som sagt bär också men det var svampen vi ville åt så vi plockade inte så mycket.
Lycka till när du väl kommer ut i skogen!

Helena Ljunggren
14 år sedan

Dösnygga röda stövlar det där!

Bekki
14 år sedan

Jag tittar in på din blogg varje dag och tycker att du borde skriva ännu oftare! =) jag har själv startat en "cupcake"blogg kolla gärna på: http://www.acupofcake.blogg.se Nu till min fråga, kan du inte skriva ett inlägg om hur du gör blommor etc av flowerpaste? Har nämligen inte hittat ett sådant inlägg.. Ha det fint!

ina-bina
14 år sedan

Jag & syster plockade 5 liter lingon förra veckan, men kunde plockat galet mycket mer. Det var snarare ryggarna som svek oss, inte bären 😛

matilda
14 år sedan

ooh vilken härlig kappa 😀

Bekki
14 år sedan

Superbra! Nu ska jag minsann lära mig att göra blommor 🙂 Tack!

Cassandra
14 år sedan

jag ska ut och plocka svamp i alla fall 🙂

Filibabba
14 år sedan

vilken fin regnjacka! =)

Emilia
14 år sedan

Det börjar komma lingon nu, iaf i närke :D. Jag är en riktig skogsmulle.. har redan plockat flera lite blåbär och kantareller.

Birgitta Höglund's Mat
14 år sedan

Läcker regnjacka. Då syns du verkligen, bra i älgjaktstider. Här plockas både lingon och blåbär nu, när väder och värk tillåter. Blåbären går fint att plocka ända till nattfrosten kommer. Lingon hinner du plocka länge än, de är väldigt hållbara hela hösten.
Ha så skönt i skogen 😉 Birgitta

Zsaza
14 år sedan

Sådana där stövlar måste jag ha…undras om de går att få i rosa:)

bakmammorna
14 år sedan

det finns massor av lingon- köp den riktigt snygga regnkappan och ge dig ut 🙂

emina -konst & kreativitet-
14 år sedan

Hha vilken söt kappa:) Mmåste köpra mig ett par gummistövlar. .rosa!

Kolla gärna in min sida jag ritar och målar;)

Anna
14 år sedan

Uppdatera meeeeera! 😀

Birgitta Höglund's Mat
14 år sedan

Läcker regnjacka. Då syns du verkligen, bra i älgjaktstider. Här plockas både lingon och blåbär nu, när väder och värk tillåter. Blåbären går fint att plocka ända till nattfrosten kommer. Lingon hinner du plocka länge än, de är väldigt hållbara hela hösten.
Ha så skönt i skogen 😉 Birgitta

Nästa inlägg

Lunchbox

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x