Ägg

 

SÄ var det redan söndagkvÀll och den hÀr helgen har bara rusat förbi. HÀr hemma har vi haft fullt upp med allt frÄn att renovera badrum till att göra smörgÄstÄrtor. Dock höll jag mig ifÄn badrumsrenoveringen, jag hade fullt upp med att koka kaffe och laga mat till snickarna sÄ de förblev pÄ bra humör. Det Àr bÀst att hÄlla sig till det man Àr bra pÄ.

 

Idag smet jag dock ifrÄn köket för att dels ge mig ut pÄ en promenad i det hÀrliga vÀdret, vilken galet fin vinterdag vi har haft hÀr idag! Efter att ha promenerat och druckigt kaffe hos mormor och morfar Äkte jag och mamma ivÀg och köpte Àgg. De köper dÄ och dÄ Àgg pÄ en liten gÄrd ett par kilometer ifrÄn dÀr vi bor. DÀr finns Àggen i ett av uthusen, du tar dina Àgg, lÀmnar pengar i en burk och skriver upp pÄ en whiteboard-tavla vem som har hÀmtat Àgg och hur mycket. BÀttre Àn sÄ kan det inte bli. Lyckliga hönor ger godare Àgg och nog mÀrker man allt skillnad pÄ Àgg som kommer frÄn ett litet stÀlle mot Àggen du köper i affÀren.

 

Jag har tyvĂ€rr ett litet kylskĂ„p och har fĂ„tt tĂ€nka till pĂ„ vad som egentligen behöver stĂ„ i kylen. Ägg Ă€r en produkt som fĂ„tt flytta ur kylen och stĂ„r nu i en fin burk pĂ„ köksbĂ€nken. Nu gör jag av med ganska mycket Ă€gg, sĂ„ jag har  bra omsĂ€ttning pĂ„ Ă€ggen men inte ett enda har blivit dĂ„ligt. I sommar kanske det blir annorlunda dĂ„ det blir bra mycket varmare hĂ€r inne, men för nu fungerar det bra!

 

Bild: Linnéas Skafferi

17
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
stina
15 Är sedan

Hej!

Ägg klarar bra av att stĂ„ i rums temp. Tar ett dygn sen börjar Ă€gget dela sig lite om det Ă€r befruktat.. sen tar det nĂ„gra dagar till om temperaturen Ă€r rĂ€tt innan det börjar utvecklas ett bryo dĂ€r inne.
Har du ett stĂ€lle, typ ett svalt skafferi sĂ„ rĂ€cker det att du stĂ€ller dom dĂ€r, dĂ„ hĂ€nder inget för att det just Ă€r svalt. För att det ska bli en liten kyckling sĂ„ behöver det vara 37-38 grader varmt och en viss luft fuktighet 😉
Och eftersom du gör av med massor med Ă€gg sĂ„ hinner dom nog inte bli dĂ„liga 🙂

Och visst Ă€r smaken sĂ„ mycket annorlunda Ă€n affĂ€rens. Vi har egna höns hĂ€r hemma, och det Ă€r juh sĂ„ ljuvligt att kila ut och hĂ€mta dagsfĂ€rska Ă€gg 😉 ja förrutom om man vill ha dom kokta pĂ„ smörgĂ„sen fniss för dĂ„ behöver man vĂ€nta minst en vecka om man vill ha bort skalet hehe

Har du mĂ€rkt skillnaden pĂ„ att baka tex en sockerkaka?………. en STOR skillnad pĂ„ den gula fĂ€rgen hehe

Trevlig arbetsvecka till dig… hoppas det hĂ€nder mĂ„nga spĂ€nnande saker hos dig 😉

Kram Stina

Designing good life - Sarah
15 Är sedan

HÀrligt att fÄ hÀmta fÀrska Àgg. Lite speciellt och mysigt och framför allt gott!

susanne
susanne
15 Är sedan

Vilka underbara recept.MÄste prova allihopa.Supermysig blogg! kramar Susanne

Lise-Lott
15 Är sedan

Hej!

Jag gillade verkligen förra Ärets Alla-hjÀrtans recept, kommer det ett ny variant i Är?

Ha det gott!!

Heidi
Heidi
15 Är sedan

Hej Linnea! Vilken hÀrlig blogg! Man blir sÄ inspirerad nÀr man lÀser!
TĂ€nkte bara lĂ€gga till att hemma i Sydafrika brukar min mamma inte har Ă€gg i kylskĂ„pet heller, Ă€ven nĂ€r det Ă€r sommar (och dĂ„ 30-35 grader). De blir inte dĂ„liga…sĂ„ din idĂ© kanske fungerar pĂ„ sommaren Ă€ndĂ„! Du fĂ„ testa dig fram ;-))
Ha det sÄ gott!

Louise
15 Är sedan

Följ min blogg om mitt liv och vardag och massa annat skoj, du kommer inte bli besviken! 🙂

Elin
Elin
15 Är sedan

Å vilket perfekt sĂ€tt att köpa Ă€gg pĂ„! Jag har stora planer pĂ„ egna hönor nĂ€r vi Ă€ntligen hittar ett hus nĂ„nstans pĂ„ landet…

Jen
Jen
15 Är sedan

Hemma hos oss konsumerar vi sÀkert omkring 100 Àgg i mÄnaden!

Anna Williams
Anna Williams
15 Är sedan

Det gÄr Àven att koka smör och mjölk i nÄgra minuter och hÀlla i underdelen av sockerkakan, mycket gott:)

GĂ€ddan
15 Är sedan

Åhh det finns fĂ„ saker som slĂ„r nĂ€rproducerade varor.
Har en hönsgÄrd pÄ bara gÄngavstÄnd frÄn hemmet och det kÀnns som en lyx att gÄ in och hÀmta en karta ur deras kyl o lÀgga pengarna i en liten burk.
Ägg Ă€r ju dessutom gott i alla former. Kokt, stekt, i pannkakor eller i kakor.
Ha en bra dag…

Elin :)
15 Är sedan

Gud viliken fin design du har! 🙂

Fröken Dill
15 Är sedan

Det Àr verkligen stor skillnad i kvalitet mellan "industriÀgg" och hemÀgg. Köper numera aldrig nÄgot annat Àn ekologiska eller de frÄn bonden pÄ landet. SÄÄÄÄ mycket mer god smak! Och de hÄller sig bra i rumstemperatur.
Tycker fröken Dill

JENNSEN&FISEN
JENNSEN&FISEN
15 Är sedan

jag har skrivit en lĂ„t till dig som du kanske kan lĂ€gga upp pĂ„ din blogg ? 🙂
snÀÀÀllllaa ?

Àgg dom klÀcks
& dom lever med
huvud löss ..
ÄÄÄÄÄGG ÄÄÄGGG
kÀra Àgg ge mig
styrka mot ditt mod
för jag vill ha den frid
du ger mig nÀr jag
dansar runt ett Àgg ..
ÄÄÄGG ÄÄGG
kÀra Àgg ge mig strkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

NÀsta inlÀgg

Pestolax

0
Vad tycker du? LÀmna gÀrna en kommentar.x
()
x