Rabarber

Här hemma frodas rabarbern som aldrig förr, vilket passar mig ritkigt bra då det finns så mycket mumsigt att göra av den. Rabarberpaj är ju ett måste, vad vore våren utan den allra första rabarbersmulpajen? Sylt och saft hör sommaren till och den här rabarber och jordgubbsdrickan kan vara bland det godaste jag gjort! 


Men det finns ju fler goda saker man kan göra av dessa sura stjälkar, igår gjorde jag en rabarber och jordgubbskräm. Eller det är kanske snarare en kompott. Strunt samma vad det kallas, gott är det! Perfekt att äta till mellanmål, servera ljummen till vaniljglass eller till pannkakorna! Jag fyllde faktiskt vaniljcupcakes med kompotten och det blev jättegott, men mer om det i morgon!

Igår blev det min frukost, med färska jordgubbar ocj kall mjölk till. Eftersom man äter den på en gång behöver man inte tillsätta så mycket socker för konserveringens skull, mest för smaken. Har man härligt söta jordgubbar i behövs det inte alls mycket socker, om man själv inte vill förståss!

ca 3 dl rabarberkräm/kompott

2 dl rabarber
1 dl jordgubbar
1/2 vaniljstång
ca 3 msk socker eller efter behag

Skala rabarbern och skär den i bitar, dela sedan jordgubbarna i småbitar.
Dela vaniljstången och skrapa ur fröna, lägg dem tillsammans med rabarber och bär i en kastrull, strö över sockret och låt koka upp under omrörning.
Koka på medelhög värme tills frukten är mjuk, mosa den lätt med en gaffel. Ta av från värmen och ät när den svalnat.

Bilder: Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Johanna
13 år sedan

Mums, det låter ju alldeles underbart och somrigt! Jag gjorde rabarberpremiär för några veckor sedan, men det måste ju bli mer rabarber än så i sommar… Önskar jag kunde odla egen, men jag är ju lite väl liten än att ha ett hus med trädgård och allt, haha 😉

Monica
Monica
13 år sedan

Rabarber och jordgubbar är en oslagbar kombination. Smakar sommar!

linn
13 år sedan

Men guuuuud så mycket gott =)

Emma
13 år sedan

Jag har ätit något liknande, det är så gott! 🙂

Gabriella
13 år sedan

Härliga bilder, gott det ser ut!

Jenny.
13 år sedan

Har precis gjort kompotten, min sambo ser väldigt nöjd ut. ;0). Sen provade jag även din smulpaj eftersom jag hade så mkt rabarber hemma, sambon ska få bjuda jobbet sitt i morgon.
Kan lova att jag är poppis just nu. ;0).
Ha en bra kväll !!

Linda - ndaiL
13 år sedan

mums, rabarber är SÅ gott! 😀

Sara
Sara
13 år sedan

Rabarber och jordgubbar är ju en underbat kombination!

Anton
13 år sedan

jag absoult älskar dina recept 😀

Nästa inlägg

Earth-men

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x