Earth-men


Har jag talat om för er att jag älskar denna årstid? Att det inte finns något bättre än att vakna okristligt tidigt en junimorgon, se hur himlen utanför fönstret är azurblå, känna en frisk fläkt från det öppna fönstret och höra hur fåglarna kvittrar för fullt utanför.
Att få äta sin frukost ute i trädgården, känna det frodiga gräset mellan tårna och då och då överösas med syrenens doft som sprider sig med vinden. Dessa dagar är man så lycklig att man nästan vill gråta. Men bara nästan, för samtidigt kan man bli lite vemodig. På något vis är dessa dagar bara till låns, ena dagen sitter vi i ösregn med blomsterkransar på huvudet, för att i nästa andetag tända ljuslyktorna och sörpla kräftspad en mörk augustikväll.

Kanske kan man få låna de två första veckorna i mars och lägga in dom ungefär nu, juni skulle må bra av att vara sex veckor, det tror jag alldeles bestämt. Sen tar vi de två sista veckorna i oktober och förbrukar dom när juli går över till augusti istället. Vi fördröjer mörkret med ett par veckor och håller kvar högsommaren. Alla trädgårdar står i full blom, vattnet är varmt att bada i och kvällarna är så där ljuvligt ljumma. Som bonus blir både hösten och vårvintern två veckor kortare. Jag tror att det skulle bli en riktig hit!

Här hemma tjuvstartar vi jordgubbssäsongen lite med Belgiska gubbar, men det är ok, de smakar sött och gott. De som blev över efter dagens bilder skall jag äta till frukost i morgon tror jag bestämt. En skvätt gräddmjölk till och lyckan är total.
Men senare i sommar skall vi frossa i Svenska jordgubbar, för inte alls så långt i från oss ligger nämligen Backa Jordgubbsodling, där får man plocka jordgubbar för allt vad hinkarna håller. Dit skall vi ta en sväng, jag och Sebastian för han har aldrig varit dit påstår han. Men Charlston lämnar vi hemma, förra året länsade han vår björnbärsbuske och alla smultronplantor hemma hos mamma och pappa. Han skulle nog äta sig fördärvad om man släpte lös honom. Vi skulle få väga honom före och efter jordgubbsfrossan för att kunna betala för allt han satt i sig, det skulle bli en dyr utflykt så vi lämnar den ettåriga, mycket matglada labradoren hemma. Det blir bäst så.
Till skillnad mot Sebastian har jag nog varit och plockat jordgubbar varje sommar så länge jag kan minnas, hos Bärfrämjandet kan du se vart du har din närmaste bärodlare. Det blir en underbar sommarutflykt, jag lovar!

Nu skall jag gå och sno åt mig en söt liten gubbe och sjunka ner i soffan en stund!


Brukar ni åka och plocka jordgubbar?

Bild & styling: Linneas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Darksess
13 år sedan

Bilden ser underbart god ut. Det du beskriver är verkligen en härlig morgon som man måste passa på att njuta av. Får bli jordgubbar från affären. Inget självplock nära oss och jag är uppväxt med jordgubbsland så orkar nog inte plocka.

Filippas vita
13 år sedan

Underbart med jordgubbar. Vi har en härlig tid framför oss!

Lisa
Lisa
13 år sedan

Javisst, på sommaren plockas det mycket på självplocken, det är kul! Däremot köper jag aldrig, aldrig utländska köpegubbar, inte när man vet vilket sanslöst resurs- och miljöslöseri det är att odla dem, dessutom så är de ju ändå inte goda.

Martina
13 år sedan

Nej, jag har aldrig åkt iväg och plockat sådär men jag har bestämt mig för att i år ska det bli av. Visst är juni en härlig månad! Försöker stanna upp och tänka till ibland och njuta av allt det vackra, för precis som du säger, sommaren går fort och snart har vi hösten här….

Lisa
Lisa
13 år sedan

Det var en utmärkt idé att trixa lite med årets veckor tycker jag! Mera sommar till folket 🙂 Självklart åker vi till Backa och plockar jordgubbar varje sommar. Så även i år, trots att jag har stora förhoppningar på min egen skörd här hemma. Kram Lisa

Jenny
Jenny
13 år sedan

Jag var faktiskt till backa jordgubbsodling förra sommaren! Jättemysigt ställa o med goda jordgubbar, det var första gången ja va på slälvplock o vi kommer ta en tripp dit i år igen 🙂

Nästa inlägg

Pajfeber

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x