Sommarkaka med rabarber & jordgubbar

I morgon skall svärfar ha storkalas och det blir fest dagen lång, till nattens vickning lovade jag att baka något och vad passar bättre så här i sommartider än en kaka med rabarber och jordgubbar? Dessa är gjorda i långpanna och kan gott och väl ätas som de är men vill man lyxa till det lite kan man servera en kula vaniljglass eller hemgjord vaniljsås till. Perfekt att ha i frysen och ta fram om man får oväntat besök!

 

 

Som ni ser på bilderna använder jag en tesil när jag skall pudra på florsocker, det är mycket smidigt och man får ett jämnt och bra resultat.

Självklart kan man byta ut jordgubbarna och rabarbern mot hallon, blåbär, björnbär eller varför inte hjortron!

Rabarber och jordgubbsrutor:

1 stjälk rabarber

250 g jordgubbar

3 msk honung

1 tsk ingefära

1 tsk kardemumma

 

200 g smör

1 dl sirap

5 dl socker

4 ägg

6 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk salt

 

 

Börja med att skära rabarber och jordgubbar fint. Ringla över flytande honung och smaksätt med ingefära och kardemumma.

 

Smält smöret i en kastrull, ha i sirap och socker, låt sockret smälta lite. Tag av kastrullen från plattan så att smeten svalnar något. Vispa snabbt ihop äggen och ha i dem, lite i taget i sockersmeten. Rör konstant, annars finns risk att det blir äggröra av allt! Sikta i mjöl, vaniljsocker och salt. Rör väl.

Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten. Fördela den marinerade frukten jämnt över kakan och grädda i 180 grader i ca 30 minuter. Eventuellt kan du behöva täcka kanterna med lite ugnsfolié om de får för mycket färg! Kakan kan gärna vara lite kladdig i mitten.

Så är det åter fredagskväll och vi skall snart dra igång grillen, vad har ni för er ikväll?

 

 

In English:

My father in law has a large birthday party tomorrow and he asked me if I could bake a cake for a late night snack. And what’s better in the summertime than a cake with rhubarb and strawberries?

 

Strawberry and rhubarb squares:

1 cup rhubarb
2 cup strawberries
3 tablespoons honey
1 tsp ginger
1 tsp cardamom

200 g butter ( ca 2 stick of butter)
1/4 cup syrup
2 cup sugar
4 eggs
2 cup plain flour
2 tsp vanilla sugar
1 tsp salt

Start by cutting the rhubarb and strawberries into small pieces. Drizzle the honey over the fruit and season with ginger and cardamom.

Melt the butter in a saucepan, add the syrup and sugar, let the sugar melt.
Remove from heat and let it cool slightly. Whisk together the eggs quickly and put them in the batter. Stir constantly, you don’t want scrambled eggs!
Sift the flour, vanilla and salt into the batter and stir well.

Line a baking pan and pour in the batter. Spread the fruit evenly over the cake and bake in    350 F  for 30 minutes.

 

Bild: Mr Niemi-Carlsson

 

 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kalasgott
13 år sedan

Fasligt snygga bilder och givetvis en läcker kaka – Som vanligt! 🙂

Anton
13 år sedan

fan vad gött.. älskar dina recept =D

Linda
13 år sedan

Låter vrkilen som en smarrig kaka

Anna mitt i maten
13 år sedan

Låter helt fantastiskt gott! Gör allt med rabarber just nu, mina växer som ogräs, bra bekymmer 🙂

Emma
13 år sedan

Jordgubbar tillsammans med rabarber är en av min favoritkombinationer! 🙂

Blogg by Maliin Stoor
13 år sedan

Ojojjojj!
Mumsigt!

Tack för fin insp och recept

Maliin

ed hardy clothes
13 år sedan

Jag ska åka ner till min pojkvän i Uppsala och fira midsommar. Längtar som bara den! Tack för en underbar blogg med inspirerande texter och vackra bilder 🙂

pandora style charm
13 år sedan

Nej men vad kul att ni ska till Rättvik! Det är ju där JAG bor! 🙂 Vi bor precis vid majstången i Gärdebyn vilket kan rekommenderas på midsommardagen! Själva ska vi naturligtvis fira hemma! Underbar bild också! Kram M

Sanna :3
13 år sedan

Oh, det låter gott 😀

Taz
Taz
13 år sedan

yum, this sounds delicious!

Darksess
13 år sedan

Otroligt gott! 😀 Sitter och äter det just nu och det blev väldigt bra. Tack.

Helene.L
Helene.L
13 år sedan

Det var en jätte god kaka enligt mig och MÅNGA andra!! :))

Laura @ family spice
13 år sedan

YUM! I'm adding this to my strawberry-rhubarb recipe collection!

Andrea
13 år sedan

Det ser alldeles ljuvligt ut och det måste jag testa! Rabarber och jordgubbar passar så bra ihop.
Kolla gärna in min blogg. Jag skriver huvudsakligen om mina träningar, men det dyker också upp massor av recept. Jag har ett alldeles underbart recept på en rabarber-jordgubbs kompott som måste testas 🙂

Sandra drömkaka
13 år sedan

De här låter fantastiskt goda, nu blir jag sugen baka på direkten 🙂

Air Max
13 år sedan

Start by cutting the rhubarb and strawberries into small pieces. Drizzle the honey over the fruit and season with ginger and cardamom.

ed hardy shirts
13 år sedan

She’s been in songs as well – her first husband’s ex-wife Dory http://www.edhardystorekleidung.com/
http://www.jeanskleidungshop.com/Previn wrote a song about her, called Beware Of Young Girls, accusing her of breaking up her marriage.

Heidie
10 år sedan

really nice recipe! =)

Cattis
8 år sedan

Fantastiskt god kaka! Tack för receptet!

Votre Propre Adidas Rose RoyalBleu ZX 700 Training Femmes
8 år sedan

When I originally commented I clicked the ”Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get three e-mails with the same comment. Is there any way you can remove people from that service? Thank you!

Low-budgétaire New Balance Hommes Noir Running 608
8 år sedan

Hi there! I just wanted to ask if you ever have any problems with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing a few months of hard work due to no backup. Do you have any methods to protect against hackers?

Obtenez votre sang-froid Adidas Marine collégiale Hommes Running Stan Smith
8 år sedan

I really like your wp template, exactly where do you down load it through?

Vérifier Adidas Beige Noir Super Ape Training Hommes
8 år sedan

Hello just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different internet browsers and both show the same results.

Exquis fabrication de Coeur noir
8 år sedan

I appreciate your wp design, exactly where do you download it from?

Populaire Adidas Hommes Blanc Adicolor Training
8 år sedan

First of all I want to say great blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your head prior to writing. I have had a difficult time clearing my thoughts in getting my ideas out. I truly do take pleasure in writing however it just seems like the first 10 to 15 minutes are usually wasted just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints? Thank you!|掲示板}

Wholesale Nike Jordan Herr Basket Vit Svart Infraröd 23
8 år sedan

It’s a shame you don’t have a donate button! I’d most certainly donate to this brilliant blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will share this blog with my Facebook group. Talk soon!

Légendaire 1005 Femmes
8 år sedan

Hi I am so delighted I found your weblog, I really found you by accident, while I was searching on Askjeeve for something else, Nonetheless I am here now and would just like to say kudos for a incredible post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don韙 have time to browse it all at the minute but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the superb job.

Da non perdere New Balance Formatori Uomo Oro Gituttoo 574
8 år sedan

Fantastic blog you have here but I was curious if you knew of any discussion boards that cover the same topics talked about in this article? I’d really like to be a part of community where I can get advice from other experienced individuals that share the same interest. If you have any suggestions, please let me know. Thank you!

Shop Nike Hvit Svart Mørk Grå Free SB Menn Opplæring
8 år sedan

With havin so much content and articles do you ever run into any problems of plagorism or copyright infringement? My website has a lot of completely unique content I’ve either created myself or outsourced but it appears a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any ways to help prevent content from being stolen? I’d really appreciate it.

Ir a conseguir originales New Balance Verde
8 år sedan

Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

Design Nike Lunar Jogging Fuchsia Flash Clearwater Dame
8 år sedan

I think one of your advertisings triggered my browser to resize, you might want to put that on your blacklist.

Le design de première classe de Adidas Femmes Sesame Noir Supernova Running
8 år sedan

I just added this blog to my rss reader, excellent stuff. Cannot get enough!

Billiga Nike Running Free Ånga Grönt Herr
8 år sedan

First off I want to say excellent blog! I had a quick question in which I’d like to ask if you do not mind. I was interested to find out how you center yourself and clear your thoughts before writing. I’ve had a difficult time clearing my mind in getting my thoughts out there. I do enjoy writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes are lost simply just trying to figure out how to begin. Any ideas or tips? Many thanks!|掲示板}

Big braderie Climachill Running
8 år sedan

Hello! I’ve been following your site for a long time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout out from Houston Texas! Just wanted to mention keep up the good job!

Haut niveau New Balance 997 Trainers Hommes Bleu
8 år sedan

Does your blog have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing. Either way, great site and I look forward to seeing it grow over time.

Dernier Adidas Café Or Brun Hommes
8 år sedan

Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why throw away your intelligence on just posting videos to your blog when you could be giving us something informative to read?

Bastante barato New Balance Azul Hombres 578 Entrenadores
8 år sedan

Hello just wanted to give you a quick heads up. The text in your article seem to be running off the screen in Safari. I’m not sure if this is a format issue or something to do with internet browser compatibility but I figured I’d post to let you know. The design look great though! Hope you get the issue fixed soon. Thanks

Køb Billige Adidas Core Sort Herre Løb Stan Smith
8 år sedan

I just added this site to my feed reader, excellent stuff. Can’t get enough!

Habile fabrication Femmes Adidas Coeur noir Running
8 år sedan

Wonderful website you have here but I was curious about if you knew of any forums that cover the same topics talked about here? I’d really love to be a part of group where I can get suggestions from other experienced people that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Thanks a lot!

Köp Nike Jordan Basket Turkosblått Lek Kunglig Herr
8 år sedan

At this time it sounds like Drupal is the preferred blogging platform out there right now. (from what I’ve read) Is that what you’re using on your blog?

Köp Nike Svart Flash Kalk Fuchsia Blixt Free Running Dam
8 år sedan

I just added this weblog to my feed reader, great stuff. Can not get enough!

Inferiores de Luz Azul Hombres
8 år sedan

Hello! I know this is kinda off topic but I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest authoring a blog article or vice-versa? My website goes over a lot of the same topics as yours and I think we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!

El precio de descuento Adidas Azul Amarillo Negro Rojo Hombres ZX 750 Entrenamiento
8 år sedan

Audio began playing any time I opened this site, so frustrating!

Abordable New Balance Noir Bleu Running Hommes 1001
8 år sedan

Hello! I’ve been following your web site for a long time now and finally got the bravery to go ahead and give you a shout out from Huffman Texas! Just wanted to mention keep up the great job!

De gros Adidas Coeur noir Running
8 år sedan

Hey there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m absolutely enjoying your blog and look forward to new updates.

minecraft games
8 år sedan

Greetings! This is my first comment here so I just wanted to give a quick shout out and tell you I truly enjoy reading your blog posts.
Can you recommend any other blogs/websites/forums that cover the same subjects?
Thank you so much!

Authentieke Nike Running Wit Zwart Air Max Mensen
8 år sedan

I do not know if it’s just me or if everyone else experiencing issues with your blog. It appears as though some of the written text in your content are running off the screen. Can someone else please comment and let me know if this is happening to them as well? This may be a issue with my browser because I’ve had this happen before. Appreciate it

Good guy by Adidas Womens Training Superstar
8 år sedan

With havin so much content do you ever run into any issues of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of exclusive content I’ve either written myself or outsourced but it seems a lot of it is popping it up all over the web without my authorization. Do you know any methods to help stop content from being ripped off? I’d truly appreciate it.

Vind Nike Mensen Running Stof Air Max
8 år sedan

Hey, I think your site might be having browser compatibility issues. When I look at your website in Firefox, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping. I just wanted to give you a quick heads up! Other then that, very good blog!

Nouveautés Adidas
8 år sedan

This design is spectacular! You definitely know how to keep a reader entertained. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Wonderful job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!

Nästa inlägg

Midsommar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x