Ost

 

 

 

Nu är det stora kalaset över och dagen har spenderats till största del i soffan, därav den dåliga uppdateringen under helgen.

 

Tidigt i våras fick jag en förfrågan om jag under sommaren ville testa olika ostsorter från Falbygdens Ost. Jag måste ju erkänna att jag är lite av en billinge-tjej, alltså gillar jag ostar som inte smakar så mycket. Därför tänkte jag att det kunde vara kul att få testa sina smaklökar lite, för man är ju inte sämre än att man kan ändra sig.

 

Först ut var en vällagrad prästost som faktiskt fick bli grunden i ett par jättegoda kex jag har med i min nya bok. Här om dagen fick jag hem ”morfars gästspel Dillkryddat brännvin”, skall ni köpa en ost till midsommar eller till kräftskivan (eller om ni bara vill äta rysligt god ost) kan jag varmt rekommendera denna!  Jag tror att jag skall göra en god midsommarpaj av biten som finns i kylen, det kan nog bli en riktig hit!


Vad är du för ost-typ?

Bild: Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
13 år sedan

Ost som är så gott! 🙂
Låter som en spännade sak man måste prova nästan, jag gillar att testa ny smaker och har en liten förkärlek till ost.
Jag tror nog att jag är en mögelost eller eventuellt "mycket smak"-osttyp 😀

Johanna
13 år sedan

Smarrigt! Jag älskar ost av alla sorter, tror inte det finns en enda som jag inte klarar av. När jag var yngre avskydde jag starkare ostar, min pappa köper alltid Grevé, så när jag var hos honom blev det inga ostmackor haha. Men nu funkar till och med den.

Det bästa med ost är ju att man kan piffa till verkligen allt med den! Pizzor, pastor, pajer, kött… Allt!

Anonym
13 år sedan

Jag testade morfars gästspel med smak av päron och cognac, mums fllibubblan. Är en riktig billingetjej jag med men fick en provbit i affären och kunde inte motstå!

Natalie
13 år sedan

Åh jag är defenitivt en tjej som älskar starka ost, ju mer det krullar sig på tungan desto bättre.
Massa smak och gärna stark. MMM ost är gott!

Svårt nu förtiden harr hitta riktigt stark ost..
som inte kostar skjortan såklart=)
Ser fram emot ett recept på den midsommarpajen du pratar om låter mumma!

Trevlig midsommar!

thomas sabo armbänder
13 år sedan

Svårt nu förtiden harr hitta riktigt stark ost..
som inte kostar skjortan såklart=)
Ser fram emot ett recept på den midsommarpajen du pratar om låter mumma!

Camilla
13 år sedan

Hej! Kommer vi ses på ostutbildningen till hösten måntro?

Kinna
13 år sedan

Älskar franska ostar och har botaniserat mig runt Normandie och Bretagnes oststäder, Camenbert, Pont L'eveque, Livarot, Reblochon osv. Provar svenska ostar och föll för Den lilla fästmön för några somrar sen och gillar även Skärvångens utbud.

Nästa inlägg

Sommarkaka med rabarber & jordgubbar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x