Ingen vanlig dag..

Idag är ingen vanlig dag, för det är Linnéas födelsedag…
Dagen har jag firat med att mest vara ledig. Datorn har fått sig en välförtjänt vila, jag tror den behöver det i bland. Jag tog med mig en av mina absolut bästa vänner Anna och plockade jordgubbar. Något vi alltid gjorde när vi var yngre. Så där satt vi, på varsin rad av jordgubbsplantor i den stekande solen och för en stund kändes det som om det var 13 jag fyllde och inte 23.

För er som aldrig varit och plockat jordgubbar tänkte jag visa hur det se ut. Rad på rad med knubbiga jordgubbsplantor.  Om man börjar leta lite bland bladen hittar man de underbart rubinröda små sötsakerna.

Visst matchar hon nagelacket snyggt med de röda gubbarna?

Efter en liten stunds plockande (och massa pratande såklart!) hade vi 14 liter jordgubbar i vår hink som fick följa med oss hem. Anna kände sig husfruaktig och var 90% säker på att hon skulle göra en klasisk jordgubbstårta av sina ikväll. Mina jordgubbar bor ute i den före detta laggårn och väntar på att bli uppätna på lördag. Med största sannolikhet slinker det ner någon till frukost och kanske även till lunch i morgon..

Nu har min födelsedag snart övergått till annandagfödelse och jag önskar er alla god natt!

Vi var till Backa och plockade våra jordgubbar, här kan du hitta din närmaste jordgubbsodlare för självplock.

Bild: Linnéas Skafferi

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Petra (petrified in pink)
13 år sedan

Stort grattis i efterskott, det låter som du hade en underbar dag!

Cherie Mårtensson - En blogg om mitt liv
13 år sedan

Ett stort grattis i efterskott 🙂

Martina
13 år sedan

Grattis i efterskott. Ser mysigt ut att plocka jordgubbar, än så länge plockar jag dom vi har i trädgården men funderar även på ett "självplock" som finns här i närheten.

Linda
13 år sedan

Åh vad kul att plocka jordgubbar. Grattis i efterskott.

Darksess
13 år sedan

Grattis i efterskott! 🙂 Jasså så nu är du äldre än mig. I december blir jag också 23.

Lisa - Sockerrus
13 år sedan

Grattis i efterskott! Hoppas att du har det skönt i sommarvärmen =)

Har en tävling på min blogg där man nu kan vinna något som gör att man känner sig lite extra tjusig när man bakar/lagar mat. Spana här: http://sockerrus.wordpress.com/2010/07/09/tavling-satt-guldkant-pa-vardagen/

Ha det gott! =)
/Lisa – Sockerrus

Rebecca
13 år sedan

Grattis!

Emma
13 år sedan

Grattis i efterskott! Jag ska plocka jordgubbar imorgon 🙂

Luzia
13 år sedan

Grattis från Schweiz!!!

Emelie
13 år sedan

Grattis i efterskott! Vilka härliga jordgubbsbilder! Finns det något som smakar mer sommar?!

Loulas Kök
13 år sedan

Ser att du haft mer tur än jag. Skulle plocka i dag men på det ena stället var de nästan slut så man fick leta och på det andra stället var det stängt. Så de får mogna till måndag morgon då jag skall vara i startgroparna 🙂

JULIAEKENDAHL
13 år sedan

älskar din blogg! Får så mycket inspiration från dig! 😀
Och GRATTIS ! 😀

stina
13 år sedan

Alltså först tänker jag bara säga……………

VAAAA????????????????????? fyller du bara 23år????

GRATTIS I TUSEN MASSOR med miiljooners kramar på din födelsedag!

härlig årstid att fylla på.. säger jag som fyller i slutet av november.. inte har juh jag några jordgubbbar då 😉

Verkar som att du fått en underbar födelsedag och jag hoppas att resten av helgen blir lika skönt..

Grattis igen!

Många kramar… Stina

Emilia
13 år sedan

Grattis grattis!

Mor-Mia
13 år sedan

Grattis i efterskott och vilket bra sätt att fira sin födelsedag på!

Just nu har jag en utlottning på min blogg där man kan vinna en personlig barntavla målad av en konstnär. Det hade varit kul om du hade velat vara med och tävla!

Hälsningar Mia

Ulric
13 år sedan

Grattis i efterskott! Så härligt med jordgubbar!

Emmy
13 år sedan

Grattis i efterskott!
Vilket slavjobb det var när man plockade jordgubbar som sommarjobb. Jag minns fortfarande med rysning hur trött jag var när vi väcktes och skulle cykla ned till odlingarna. Fy. Men någon måste ju plocka av dessa godingar.

Angelica
13 år sedan

GRATTIS i efterskott till dig!
Låter som du hade det underbart 🙂 Precis så som det ska vara när man fyller år.

Charlotte
13 år sedan

Grattis i efterskott! Vad mysigt att plocka jordgubbar, det var länge sen man gjorde:)

Kram Charlotte

freak
13 år sedan

Grattis i efterskott! 🙂

Katrin
13 år sedan

Grattis i efterskott!
Käre maken åt upp den enda gubbe som mognat hos oss ännu, vi ligger lite i bakvattnet tydligen…

Nästa inlägg

I säsong

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x