Pestobröd


Åter igen är det måndag morgon, men jag försöker hålla kvar lite av helgen genom att bjuda er på alla tiders goda pestobröd. Om jag inte missminner mig var detta ett av de första matbröden jag lärde mig att baka. Receptet är hämtat ur Bonniers Kokbok och sen har jag som vanligt lagt till och tagit bort, allt efter eget tycke och smak.
Nu kan man ju fylla detta bröd med annat än pesto, det är bara så himla smidigt att ta fram den där burken, bre på ett lager och så är det klart. Men annars är soltorkade tomater, fetaost och oliver gott att fylla brödet med. Som ni kanske ser har detta bröd en liten annorlunda form och när man skär brödet i ser det nästan ut som gigantiska skivor av en kanelbulle.
Enligt grundreceptet skall det räcka till tre bröd, men det har jag aldrig varit med om så jag säger två istället. Då behöver man inte bli besviken om degen inte riktigt räcker till. Dom påstår även att pålägg är onödigt och detta håller jag inte alls med om. En klick salt smör på brödet och du är i himmelriket!
Fyllda bröd, två stycken:
50 g jäst
5 dl vatten
3 msk olivolja
25 g mjukt smör
2 tsk salt
1 nypa strösocker
ca 16 dl vetemjöl

1 burk (185 g) pesto

Finfördela jästen i en bunke, värm vatten och olja till 37 °C och häll detta över jästen och rör tills det löst sig helt. Tillsätt det mjuka smöret i små klickar. Arbeta in allt salt och socker och det mesta av vetemjölet. Arbeta degen väl. Låt jäsa under bakduk i ca 60 minuter.
Arbeta sedan ihop degen på mjölat bort och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en tunn rektangel och bred ut fyllningen. Rulla ihop och vrid ändarna åt varsitt håll. Snurra sedan ihop brödet till en knut. Låt jäsa på plåt i ca 45 minuter. Värm ugnen till 275 °C, sänk till 225 °C när du sätter in brödet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
Vi serverade detta bröd till fyllda cannelloni, men det är perfekt som utflyktsbröd eller till en god soppa!
Bild: Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Paula
13 år sedan

Mmm, vad gott det såg ut. Jag som älskar pesto!

Katja - foodelicious
13 år sedan

Det är så gott med nybakat bröd! Och smaksatt bröd är jag väldigt förtjust i.

Katarina
13 år sedan

Vad gott det ser ut! Detta bröd eller en variation av brödet skall jag testa, tack.

Linda_-Cupcakesfluffan
13 år sedan

Ser gott ut, har aldrig gjort fyllda bröd, det måste jag ta och testa

Sebastian
13 år sedan

Fy fan så gott det såg ut.. men det bästa var ju att det smakade ännu bättre 😉 Kalasbild. Vilket ljus du fick till.

Anna
13 år sedan

Mums! Detta måste jag verkligen baka någon dag.

Klara
13 år sedan

Det ser verkligen jättegott ut! 🙂 Älskar nybakat bröd.

emelie
13 år sedan

brödet såg otroligt smaskens ut! 😀 nom.

Matilda
13 år sedan

Ser väldigt gott ut! Skulle man kanske kunna testa nångång…

Josefin
13 år sedan

Bakade detta i måndags kväll. Blev jättegott. Smakade bra även på morgonen med lite italiensk salami på !

Monika
13 år sedan

Pestobröd, det kan vara kul att testa!
Har några recept jag skrivit ner som ska testas när tillfälle ges och det här får hamna bland dom 🙂

Jannica
13 år sedan

Bakade detta bröd idag och det blev verkligen supergott :-)! Till och med killen gillade det, han som annars brukar rata mina hambakta limpor. Behövde dock ha dem inne i ugnen något längre för att de skulle få fin färg.

Free AVG
13 år sedan

how to use

Güncel Blog
13 år sedan

thank for post

su deposu
13 år sedan

very good o/

trackback
13 år sedan

[…] smör eller ost till. Orkar man inte stå och göra småbröd av degen kan du använda dig av samma princip som här, men jag skulle nog dubbla fyllningen för att få det att […]

Evan Moredock
13 år sedan

Very educating write up, bookmarked the blog with interest to read more!

melindaainguyen
12 år sedan

Iím not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to come back later. Many thanks

Emelie
11 år sedan

Kan man ha keso i med?

trackback
10 år sedan

[…] Härifrån  tog jag receptet på pestobröd men valde att ändra om en del ingredienser och endast baka ett bröd istället för två. Receptet ovan innehåller de ingredienser och det tillvägagångssätt jag själv använde mig av vid bakningen. Brödet blev verkligen jättegott och passade bra att äta tillsammans med spenatsoppa. […]

Coconut Oil Benefits
8 år sedan

Hi there, You’ve done a great job. I’ll certainly digg it and personally suggest to my friends.
I’m confident they’ll be benefited from this site.

freespins
8 år sedan

U5ciWA This site truly has all the information and facts I needed concerning this subject and didn at know who to ask.

trackback
8 år sedan

ccn2785xdnwdc5bwedsj4wsndb
[…]very few internet sites that happen to become detailed below, from our point of view are undoubtedly nicely really worth checking out[…]

trackback
8 år sedan

3nvb54wnxd5cbvbecnv5ev75bc
[…]The details mentioned inside the article are a few of the best offered […]

Kycklingtacos

Nästa inlägg

Kycklingtacos

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x