ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pannkakstårta

/

Idag är jag sängliggandes, fogarna värker och att ta sig upp för trappen är ett mycket stort projekt som jag helst inte ger mig in på. Det är bara att ligga här på soffan och låta kroppen vila, förhoppningsvis mår jag bättre i morgon. Då väntar det efterlängtade barnmorskebesöket, kan man någonsin sluta fascineras av vad som pågår där inne i magen? Fast jag tror det mesta är bra med krabaten där inne, det sparkas och levs runt och jag verkar aldrig vänja mig vid sparkarna. Varje gång blir jag lika förvånad och lycklig.
En sak som jag tror både jag och Sebastian ser fram emot med att bli föräldrar är att det är helt ok att bli lite barnslig igen. Och det är här pannkakstårtan kommer in i bilden. Hur barnsligt, underbart och gott som helst! Är ni inte så många som skall njuta av tårtan kan jag tipsa om att göra pannkakorna lite mindre. Hela tårtan blir då högre och mycket snyggare. Gör hellre två mindre än en stor. På sommaren är det helt underbart att strö färska, solmogna bär över tårtan men så här i mars går det bra med frysta, men lägg på dem precis innan tårtan skall serveras så färgas inte grädden.


Pannkakstårta:
2 1/2 dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 ägg
1 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
smör till stekning
5 dl sylt
4 dl grädde
bär
Blanda mjölet med hälften av mjölken och vispa till en klumpfri smet, tillsätt resten av mjölken, äggen, salt och vaniljsocker.
Hetta upp en liten stekpanna och ha i en klick smör, grädda pannkakorna gyllene och låt dem svalna helt.
Vispa grädden. Lägg den första pannkakan på ett tårtfat bred sylt och grädde över, upprepa tills du får en lagom hög tårta. Dekorera med bär och ät på direkten!
Vilken tårta är din favorit?
Bild: KatjaK

174
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00