ANNONS
Integritet på Tailsweep

Äppelpannkakor

/

Jag känner att jag kommit till en ny fas av min graviditet, allting är så väldigt extremt. Antingen är jag jättetrött, jättehungrig eller jättemätt. Det finns för det mesta inget mellanting..  Och magen, ja den skall vi inte ens prata om, vid första mätningen hos barnmorskan hamnade vi strax ovan det översta sträcket och där verkar vi fortsätta att hålla till. Men så länge bullen i magen mår bra så gör det inget att magen växer så det knakar! Jag tar bara en kaka till och ser glad ut!
I och med att jag fått en inneboende i magen har jag lärt mig att äta lunch när jag är hemma. Jag tror på fullaste allvar att jag skulle avlida annars. Den hunger som helt plötsligt väller över en är obeskrivlig! Idag fanns det ingen matlåda från gårdagen, jag var visst så hungrig igår att jag åt upp allt då med.. Så jag svängde ihop ett gäng pannkakor som jag smaksatte med äpple. Det blev en blandning mellan amerikanska pannkakor och rårakor. Om man inte är som jag var, hungrig som en varg kan man med fördel äta dessa som ett sött mellanmål. Då hade jag smaksatt dom med kanel och serverat en härlig klick vispad grädde till.


Idag hade jag bara på lite creme fraiche, den gifte sig fint med syran från äpplena och sötman från pannkakorna!
Pannkakor med äpple, ungefär 8 mellanstora:
2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
1 tsk salt
2 syrliga äpplen
Blanda de torra ingredienserna med hälften av mjölken, tillsätt ägg och resterande del mjölk. Rör till en jämn smet. Riv äpplena grovt och rör i dem.
Hetta upp en liten stekpanna och ha i en klick smör. Rör om och ha i en klick smet. Stek på medelvärme tills de fått fin färg på båda sidor.
Servera med ett stort glas iskall mjölk!
Äppelpannkakor blev min lunch idag, vad har du ätit?
Bild: En huungrig Linnéa Seidel

51

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00