ANNONS
Integritet på Tailsweep

Cheesecake i glas

/

Sebastian Niemi-Carlsson



Ibland får man för sig att det skulle sitta fint med lite dessert på maten. Ofta infaller detta sug undertiden man lagar middag, ni vet när man är så där hungrig att man bara inte kan låta bli att äta allt från gurksnutten som blev över när man gjort sallad till dom där gamla dammiga chipsen längst in i skafferiet. Detta hände mig i fredags när Sebastian stod och stekte hemgjorda hamburgare. Då kom jag på att vi bara var tvungna  att ha något sött till efter maten. Eftersom vi bor 1 1/2 mil från närmaste mataffär är det inte bara som att slinka över och köpa ett paket glass, nej man måste vara mer uppfinningsrik än så när man bor så är på vischan.
Men efter att ha sonderat terrängen kom jag fram till att jag nog skulle kunna svänga ihop någon form av snabbcheesecake. Och resultatet ser ni här ovan. Mycket enkelt men framförallt mycket gott. Mer än så begär inte jag!

Till 4 portioner snabbcheesecake behöver du:
2 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
3/4 dl strösocker
2 dl frysta bär (jag hade hallon)
ett gäng digestivekex
om du har hemma: färska bär att dekorera med

Vispa grädden, inte allt för hårt.

Blanda creme cheese med socker och rör i detta i grädden. Vispa tills du får en klumpfri kräm. Mosa sönder de frysta bären lite lätt och blanda i dem. Tag fram fyra tjusiga glas, varva söndersmulade kex med cheesecakekrämen och avsluta med färska bär. Ät direkt.
Självklart kan du ställa in glasen i kylen i väntan på att desserten skall avnjutas, men då kan bären safta sig lite och det blir inte så snyggt.

Vad tar du till när du snabbt vill ha en god dessert?

Bild: Sebastian Niemi-Carlsson

111

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00