Tråkigheter


 
Jag hade en helt ok förmiddag med trevliga telefonsamtal från härliga mattidningar som ville ha intervjuer och mellan varven plockade jag lite i det som skall bli barnrum. Men så får jag ett samtal från försäkringskassan.
Sedan i slutet av mars har jag varit sjukskriven på grund av foglossning. Att stå och laga mat och sedan styla bilder i ett par dagar på raken är helt enkelt uteslutet för mig. Jag orkar som mest laga lite halvhjärtad vardagsmat.
Som många av er kanske märkt så bloggar jag betydligt mindre nu mot tidigare och det handlar helt enkelt om att jag inte orkar. Jag orkar inte stå och laga spännande vardagsmat och bakar gör jag bara när jag verkligen har ork.  Att sedan redigera bilder och skriva inläggen tar ibland nästan kol på mig då det gör fasansfullt ont att sitta längre stunder.
Men för att få bli fullt sjukskriven får jag inte ägna de tre timmar per vecka jag nu gör med att blogga. Antagligen kommer jag bara att bli sjukskriven 75%, för att jag postar på sin höjd tre inlägg i veckan. Om nu sjukskrivningen går igenom alls.
 
Så hur jag gör med bloggen framöver då jag är fortsatt sjukskriven till barnet beräknas komma är just nu lite ovisst.  Jag hoppas verkligen att vi kan komma på en lösning, för att matblogga är ju bland det roligaste man kan göra! Tro mig, hade jag kunnat jobba hade jag mer än gärna gjort det! Jag har ju trotts allt världens bästa jobb och älskar det jag gör, att tacka nej till roliga erbjudanden är inte alls roligt!
Så länge önskar jag er en härlig fortsättning på veckan!
 
Bild: Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
13 år sedan

Stackare! Du kanske kan hyra in lite gästbloggare eller någonting om du vill hålla liv i bloggen. Fast det är klart att du vill göra det själv. Det är ju det som är grejen. Kram

Jannice Lindell
13 år sedan

nej men din stackare.. hoppas de ordnar sig på ett eller annat sätt!! Ta hand om dig! Kram Jannice

Martina
13 år sedan

Herregud vilka regler dom har, inte klokt. Fattar inte vad din blogg har med FK att göra……

Michelle & GirlZen
13 år sedan

Vad tråkigt att det alltid ska bli en massa strul när det kommer till försäkringskassan.
Hoppas att det löser sig för dej och att din foglossning blir mildare med tiden.
KRAM

Helena
13 år sedan

Hej ! Är en nytillkommen följare av din blogg! Man blir galen på fk…många av mina kompisar har fått barn det senaste året och jag tror inte någon har ngt gott att säga om fk och dess regler! Men det jag eg ville säga var att du och din lilla bebis är självklart viktigast, och att du ska ta hand om dig! Vi som gillar det du gör finns ju kvar när du orkar, och får, lägga tid på bloggen igen. Lycka till med allt!

Andrea
13 år sedan

Vad tråkigt för dig, en del regler alltså! Men jag är säker på att alla som läser bloggen förstår om du inte kan blogga mer, hälsan och familjen måste ju få komma i första hand!
Sköt om dig och hoppas att allt blir bra!

Stina
13 år sedan

aaajjjj ajjja jjjjj jag hade VÄRLDENS hemskaste foglossningen när jag väntade mina två pojkar. Vet hur grymt jobbigt det är.
Lider verkligen med dig.
Ja med FK ska man ju trots allt vara nästan stenfrusen död om man ska få hjälp av dom..
Såg en artikel i tidningarna för kanske ett halv år sedan eller om det är ett helt år sedan.. dom som blev sjukskrivna pga just foglossning å sådana saker fick ingen hjälp av FK för att graviditet inte var en sjukdom..
Undrar om dessa som bestämmer allt på FK ens har en aning om hur jävla ont det gör….
Men som sagt.. man är nog tvungen att rätta sig i rätt led.
Och du.. ta hand om dig… bloggen finns ju kvar trots allt och vi väntar mer än gärna på dina underbara inlägg 🙂 Nu ska du bara ta hand om dig själv och din lilla bäbis 🙂
Många kramar
Stina

Maggan
13 år sedan

Hej
Du har den finaste matbloggen jag har besökt, och, gör det du måste, så kommer du igen, med nya underbara bilder och en massa gott.
Du får göra bloggbesök istället, jag har två…
Kram Maggan
http://www.vindsromantik.blogspot.com/

Nina Ruthström - bloggar från spinnsidan
13 år sedan

Usch stackare. Ta igen dig du och återkom när du mår bättre.
Önskar dig allt gott!

Katarina
13 år sedan

Sköt om dig, önskar dig allt gott! Kram

Ann-Sofi
13 år sedan

De är verkligen hårda på försäkringskassan. Hoppas det löser sig för dig. Att matblogga är ju jättekul och det vore tråkigt om du måste ge upp det tills vidare. Krya på dig!

Hedda
13 år sedan

Guud vad tråkigt!! Vissa regler är ju helt idiotiska! Hoppas det ordnar sig!
Men sköt om dej jättemycket och hoppas allt går bra med barnet:)

Karin
13 år sedan

Men att matblogga utan inkomst måste man väl få göra? det är ju skillnad om man får betalt.
Hopplösa FK.

Alexandra - kärlek på tallrik
13 år sedan

Nej men vad tråkigt! Jag kommer ihåg när jag var sjuk och behövde bli sjukskriven, det var totalt omöjligt! Av läkarna blev jag 100% sjukskriven, men sedan var det totalstopp! Det är synd att när man verkligen behöver det är det som förgjort att få bli det… Men det viktigaste är ju att du tar hand om dig, bloggen får komma i andra hand! Vi väntar tålmodigt =)

Linnea
13 år sedan

Nej va tråkigt! Tycker så mycket om din blogg! Den gör mig alltid så inspirerad och glad.
Skickar tankar och energi! Inte kul att behöva vara sjukskriven.

Dessi - Home and desire
13 år sedan

Usch så surt! Det är inte alltid lätt med FK, dock har jag inte haft strul med dom trots både sjukskrivning och godkänd havandeskapspenning. Dock jobbade jag som brevbärare och det är alltför tungt när man är gravid! Men foglossning är inte att leka med! Men du har väl inte alltför lång tid kvar nu? Passa på och vila och njut nu inför förlossningen så du orkar!

Camilla
13 år sedan

Ja jag är inte så förvånad när det gäller försäkringskassan…inte mycket till en försäkring! Man betalar massor med skatt för att kunna få denna hjälp när man behöver den..men ack NEJ. Inte konstigt att folk vill fuska med skatten/deklarationen om man inte kan få hjälp någon annan stans när det behövs.
Hoppas du återhämtar dig snabbt efter förlossningen och att du passar på att njuta med den lilla!
Med soliga hälsningar Camilla

Sigrid
13 år sedan

Man har även rätt till en fritid även om man är sjukskriven! En som jobbar 50% ska inte behöva vila sönder hela dagen, men kanske använda de 50% man skulle jobbat till återhämtning och vila för att orka ha ett liv och arbetsliv. Så jag tycker du ska överklaga, på din fritid gör du vad fanken du vill efter din förmåga!

Marcus
13 år sedan

Försäkringskassan kan göra något perverterat med sig själva!
Enda problemet uppstår om du tjänar pengar på bloggandet, då har de något att komma med. Om det är helt ideellt går det att ifrågasätta, eftersom det då vore ekvivalent med att sätta sig och titta på TV.
Hur som helst ska byråkratryttarna sågas utmed fotknölarna…

Designtjejen/Emmelie
13 år sedan

Åh, vad tråkigt Linnea. Hoppas att du blir bättre…
Stor kram

Delikata Recept
13 år sedan

Så tråkigt att höra. Måste vara väldigt jobbigt att ha så ont.. Synd att inte kunna få göra något man tycker är kul och som gör vissa vardagar lite roligare, när man går hemma med konstant smärta.
Ta hand om dig och återkom när du kan. Kram

Jessica R
12 år sedan

Hej!
Jag förstår delvis deras (FK) tanke. Att orkar man blogga och och redigera bilder så orkar man ha ett kontorsarbete motsvarande tid istället. Lägga om arbetstider eller annat såsom byta arbetsuppgifter. För det anses kunnas bytas ut mot arbete. MEN! Hade du varit politiskt aktiv på fritiden (kommunal, landsting eller riksdag) så hade du kunnat gå på dina möten.Och får dina ersättningar trots en full sjukskrivning. Så visst är systemet sjukt.
Det är ju därför det finns/fanns i det gamla systemet (många är kvar i det) en 1/8-dels regel när man är förtidspensionerad. Alltså att man får utföra ett arbete på en 1/8dels heltid alltså 5 timmar per vecka. För att kunna upprätthålla ett socialt liv. Trots en full sjukskrivning. Men det behovet anses inte vara styrkt vid en korttids sjukskrivning. Eftersom man då inte hinner falla ur det socialanät som man har.
Hoppas att det löser sig för dig till det bästa.Vill du ha tips på hur du kan göra så får du jättegärna maila mig.
Kram Jessica

karin - trattoria
12 år sedan

usch vad tråkigt! att bråka med myndigheter tar så mycket kraft och energi som man hellre vill lägga på något roligare :/

Maria
12 år sedan

Åhh så gott!!

Makrillsallad

Nästa inlägg

Makrillsallad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x