ANNONS
Integritet på Tailsweep

Cheesecake-kladdkaka

/

Sen jag startade bloggen har det passerat en hel massa recept här på Linnéas skafferi. Vissa har bara blivit gjorda en gång, även om det smakade bra så var det antagligen ingen aha-upplevelse. Andra recept har gjorts om och om igen, skrivits ner och förts vidare. Ananaspajen är ett klockrent exempel. Jag vet inte hur många gånger jag gjort just den pajen och hittills har jag inte tröttnat på den.
Kladdkakan är en annan sån där uppskattad kaka att bjuda på. Jag menar, har du någonsin hört en person säga:
-Nej tack, jag gillar inte kladdkaka.
Tror inte det va!

Receptet jag tänker bjuda på er ikväll hade jag faktiskt glömt bort. Den här kladdkakan är ju hur god som helst, det är en blandning mellan cheesecake och kaddkaka och funkar perfekt att göra i långpanna och sedan skära i kladdiga rutor.
Tyvärr kan jag inte alls ta åt mig äran för receptet, för precis som det är med riktigt bra recept har jag fått det av en vän, som i sin tur också hade fått det av någon.

Men eftersom jag inte vet varifrån receptet härstammar från början kallar jag den helt enkelt för Björns kladdkaka. Eftersom det var just min vän Björn jag fick den ifrån.

Björns cheesecake-kladdkaka:

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao

fyllning:

2 ägg
saften från 1 lime
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl strösocker
400 g philadelphiaost

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker, vänd i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao. Blanda i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Smörj och bröa en springform och häll i smeten. Grädda i 175 grader i 15 minuter. Gör undertiden fyllningen.
Blanda ägg, limesaft, vaniljsocker och strösocker. Ha i philadelphiaosten och rör slätt. Tag ut springformen och ha i ostfyllningen. Grädda ytterligare 20-30 minuter, känn med en sticka i mitten av kakan, den skall fortfarande vara kladdig.
Servera gärna bär till kladdkakan.

Har du något favoritrecept som du gör om och om igen?

Bild: Katja Kristoferson

211

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00