Cheesecake-kladdkaka

 

Sen jag startade bloggen har det passerat en hel massa recept här på Linnéas skafferi. Vissa har bara blivit gjorda en gång, även om det smakade bra så var det antagligen ingen aha-upplevelse. Andra recept har gjorts om och om igen, skrivits ner och förts vidare. Ananaspajen är ett klockrent exempel. Jag vet inte hur många gånger jag gjort just den pajen och hittills har jag inte tröttnat på den.
Kladdkakan är en annan sån där uppskattad kaka att bjuda på. Jag menar, har du någonsin hört en person säga:
-Nej tack, jag gillar inte kladdkaka.
Tror inte det va!

Receptet jag tänker bjuda på er ikväll hade jag faktiskt glömt bort. Den här kladdkakan är ju hur god som helst, det är en blandning mellan cheesecake och kaddkaka och funkar perfekt att göra i långpanna och sedan skära i kladdiga rutor.
Tyvärr kan jag inte alls ta åt mig äran för receptet, för precis som det är med riktigt bra recept har jag fått det av en vän, som i sin tur också hade fått det av någon. Men eftersom jag inte vet varifrån receptet härstammar från början kallar jag den helt enkelt för Björns kladdkaka. Eftersom det var just min vän Björn jag fick den ifrån.

 

Björns cheesecake-kladdkaka:

150 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl vetemjöl
4 msk kakao

fyllning:

2 ägg
saften från 1 lime
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl strösocker
400 g philadelphiaost

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker, vänd i vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och kakao. Blanda i det smälta smöret och rör till en jämn smet. Smörj och bröa en springform och häll i smeten. Grädda i 175 grader i 15 minuter. Gör undertiden fyllningen.
Blanda ägg, limesaft, vaniljsocker och strösocker. Ha i philadelphiaosten och rör slätt. Tag ut springformen och ha i ostfyllningen. Grädda ytterligare 20-30 minuter, känn med en sticka i mitten av kakan, den skall fortfarande vara kladdig.
Servera gärna bär till kladdkakan.

 

Har du något favoritrecept som du gör om och om igen?

Bild: Katja Kristoferson

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Denise
12 år sedan

Ser mumsigt ut! Var precis in för att kolla om du uppdaterat i bloggen 🙂 hoppas att allt är bra med er tre! /Denise

Matilda
12 år sedan

ser galet gott ut 😀

Erica AKA Tomtens Dotter
12 år sedan

JAG! Jag har hört orden ”jag gillar inte kladdkaka” uttalas. De följdes dessutom av den helt obegripliga meningen ”Jag gillar inte choklad överhuvudtaget”.
Jag har fortfarande problem att tyda vissa delar av den sista meningen, det MÅSTE vara någon bit som jag missförstått…
Annars är ju rulltårta med äppelmos en ständigt återkommande favorit. Älskar dessutom när den har varit fryst så att den har ”kladdat ihop sig” lite. Men så gott bara som den är… Eller som bas i en enkel bakelse med färska bär. MUMS

LisaMarie
Svara på  Erica AKA Tomtens Dotter
12 år sedan

Haha, jag har också en vän som inte gillar choklad. Helt obegripligt. Det tog faktiskt ett tag innan jag gav upp. Jag provade att ge honom olika sorter som han fick provsmaka men den ”bästa” reaktionen var typ en axelryckning och ”den där var ju iaf inte lika illa som annan choklad”. Galet :p

Angelica
Svara på  LisaMarie
12 år sedan

jag cheesecake-kladdkakan är god men jag har jäkligt svårt för kladdkaka och undviker att äta det så mycket det går, tycker de är konstig konsistents och smaken är inte jätte god :S

Lisa
12 år sedan

Ja men vem har mage att säga att man inte gillar kladdkaka! Det är nog den godaste kakan som finns, helst med god vaniljglass till….
Jag har ett liknade recept men man strör över hallon på kalddkakesmeten innan man häller på cheseecake-smeten. Det är grymt gott!

Monica Lundström
12 år sedan

Jag har ett recept på choklad cookies från tidningen Hembakat som jag ofta gör. Dem innehåller vit choklad och kakao, hasselnötter. Väldigt gott och uppskattat av alla.

LisaMarie
12 år sedan

Haha vilken rolig idé. Kladdkaka och cheesecake är båda gamla favoriter så man kanske skulle prova ^^ Håller med om att det är många recept man bara gör en gång. Just nu håller jag på med en detox och undviker bland annat allt tillsatt socker. Målet är långsiktigt att inte äta socker så himla himla ofta som tidigare då jag ätit det i princip varje dag. I alla fall: poängen är att jag nu under detoxen har bestämt mig för att i framtiden bara äta såna sötsaker som jag vet att det verkligen är värt att äta. Ofta när jag fikat känner jag nämligen att ”ja det var ju lite gott men inte var det värt all onyttigheten”. Med på min värt-det-lista är bland annat kladdkaka, saftig tigerkaka, mazariner, släta vetebullar, violkola och lemon poppy seed cupcakes med vit chokladfrosting ^^

Amy's piece of cake
12 år sedan

Vilken kombo, det kan ju bara vara helt underbart gott!

Cassandra
12 år sedan

ser riktigt gott ut ska testa någon dag 🙂

Anna (med näsan i en bok)
12 år sedan

Låter otrooooooligt gott!

Sofia
12 år sedan

Men Åhhh. 2 favoriter i en. Denna måste jag testa.

Johanna
12 år sedan

Jag har två kompisar som i princip inte äter choklad alls, och ganska många som har tröttnat på kladdkaka för att man alltid käkar det (helknäppt, det går ju inte att tröttna på!)
Den här lät toppengod!

Alexandra - kärlek på tallrik
12 år sedan

Jag har också en kompis som vägrar choklad eftersom ”det inte är gott” och man baxnar varje gång man hör ett sådant uttalande! Hur är det möjligt? Hädare! Ja och så har jag min bror som konsekvent vägrar 95% av sådant som är bakat. Chips ska det vara, eller inget alls! Vad är det för liv? Jag hade mer än gärna huggit in på din cheesecakekladdkaka, den ser ljuvlig ut!

Dan - färdigutbildad sociopat
12 år sedan

åh, nu måste jag göra kladdkaka, fast jag gör en vanlig kladdkaka med en kopp espresso i smeten, to die for!

Elma
12 år sedan

Vilket roligt recept! Det måste jag prova! 😀

Ann-Sofi MATSAFARI
12 år sedan

Oh nej det finns nog inte en enda människa som skulle säga nej tack till kladdkaka av den enkla anledningen att det inte skulle vara gott. Jättetrevligt recept:)

Linda
12 år sedan

Ser galet gott ut! Mina två favoriter på en och samma gång. Cheesecake och kladdkaka! 😉

Anna
12 år sedan

Bakade den här kakan igår, den blev otroligt god. Inte alls så mastig som en kladdkaka kan bli ibland. Räcker i och för sig inte lika länge då men det är det värt.

Katja
12 år sedan

Jisses vad gott det lät!! Jag bara måste baka denna kakan! Kladdkaka och cheesecake är två av mina favoriter när det kommer till efterrätter.
Jag brukar baka brownies ganska regelbundet och alltid efter detta receptet: http://foodelicious.se/ljuvliga-brownies. Resultatet blir makalöst gott och browniesen blir lite kladdiga i mitten och har mycket chokladsmak. Mums!

Författardrömmar
12 år sedan

Det ser jättegott ut 🙂

Veronica
12 år sedan

Mmm.. vad gott det lät, måste nog testa att baka den någon gång 🙂 Du har verkligen en jätte fin blogg! Inspirerande

Hus nummer nio
12 år sedan

Det här ska jag testa! Mitt favoritrecept är Robert E´s chokladtryffeltårta. Den är så himmelskt god att jag hittills inte träffat någon som inte tagit en till tallrik…

Ingela N
12 år sedan

Låter hur smarrigt som helst!! 😀
Jag sitter dock med 2 frågor… på bilden ser cheesecake delen nästan lite marmorerad ut, det ser ut som att det är lite chokladbitar eller nå’t i den… är det det? För som jag förstår receptet, ska man bara hälla cheesecake smeten (helt vit) uppepå kladdkakan, och grädda ytterligare.. eller!?
En annan sak… jag blev jättesugen, och märkte att jag har alla ingredienser hemma utom en lime. Men jag har limesaft på flaska.. går det att använda istället? i så fall.. hur mycket??

Emelie
12 år sedan

låter ruskigt gott ut 🙂

Annika
12 år sedan

Nja… Jag är faktiskt inte så förtjust i kladdkaka… menar att det är Sveriges mest överskattade bakverk! Konstigt egentligen, för jag älskar choklad.

Linda
12 år sedan

Ser riktigt smarrig ut!! Kanske något för helgens kalas!!
Trevlig helg!!
//Linda

Evelina
12 år sedan

Hej! älskar dig blogg och använder mycket av dina recept. idag ska jag göra min favorit, ananas pajen och skulle kolla receptet och ser att du har skrivit olika på recepten. ett står det 2 små burkar ananas och ett annat står det 3 små burkar. vilket ska det vara ? 🙂 tacksam för svar!

www.gardsromantik.se
12 år sedan
Victoria
12 år sedan

Ja kladdkaka är ju så gott. Funkar alltid!
Ha en jättefin kväll
Kram Victoria på http://www.victoriasprovkök.se

esters hörna
12 år sedan

Oj, två favoritkakor i en och samma kaka kan ju inte bli annat än bra! Detta måste provas nån gång 🙂

Terese
12 år sedan

Det låter som en blivande favorit! Undrar, om du gör på långpanna, dubblat du receptet då?

Linda
12 år sedan

Suck, vad god! Jag sitter och mumsar på den just nu!

Petra
12 år sedan

Serverar man den kall, varm eller ljummen?
Ser ut och låter gudomligt gott!!!

Mia
Mia
12 år sedan

Testade ananaspajen i går..helt fantastisk!!! Det bästa är ju att den är minst lika god idag!
Får ta o baka din kladdkake-cheesecake också! Men behöver nog ett recept där jag kan prova min nya fantastiska sprits!

Fia
Fia
12 år sedan

Jag tackar konsekvent nej till kladdkakor där de envisats med att bröa formen. Ströbröd förstör en god kladdkaka och under alla mina år både i jobbet och hemma har jag aldrig behövt göra annat än att smöra formen. Med detta sagt ser jag framemot att göra denna kakan, fast utan ströbröd… 🙂

Anna
Svara på  Fia
12 år sedan

Jag brukar ha kokos istället för ströbröd, blir jättesaftigt då!! 🙂

Anna
12 år sedan

ååååååh måste prova!!! 😀 ÄLSKAR kladdkaka & cheescake!! vilken bra kombo 🙂

Greta
12 år sedan

Hej Linnea, och tack för en underbar blogg! Jag har en fråga; gjorde du den här kakan i 20cm eller 24cm springform?

Felicia
12 år sedan

omg.. Ser hur gott ut som helst!!

Felicia
12 år sedan

Ser hur gott ut som helst! Länge velat testa kladdkaka men något typ av cheesecakes fyllning!

Rebecca
12 år sedan

Bjöd på den här idag och det vart succé! 🙂

trackback
11 år sedan

[…] har jag stulit härifrån http://www.linneasskafferi.se/2012/01/cheesecake-kladdkaka/. Jag har ändrat lite i hur jag tillagade den Share this:TwitterFacebookGillaGillaBli först att […]

trackback
10 år sedan

[…] några andra gäster också. På väggen hängde en kransstomme som jag lindat tygremsor kring. Kladdkake-cheesecake är ett ypperligt förslag om man inte kan bestämma sig för vad man ska göra. Många poäng […]

trackback
10 år sedan

[…] Cheesekladdkaka är en kombination av cheesecake och kladdkaka och ska vara riktigt kladdig och härlig. Denna blev lite för välbakad men den andra kakan blev helt perfekt! Kokospannkakor serverades tillsammans med jordgubbar och kvarg som jag smaksatt med vanlijpulver. Mer kokospannkakor, denna gången med keso+vanlijpulver, skivade jordgubbar (man får ju passa på nu när säsongen sjunger på sista versen!)Jag gör alltid samma pizzabotten som ni kanske märkt men första jobbdagen firade jag med ett nytt recept från favoriten 56kilo. […]

trackback
9 år sedan

[…] var middagen färdig, ugnsbakade grönsaker och kyckling. Medan C badade barnen så bakade jag en cheesecake-kladdkaka som blev riktigt lyckad och som det var tänkt att vi skulle äta framför en film. Så blev det […]

minecraft games
8 år sedan

I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good.
I do not know who you are but definitely
you are going to a famous blogger if you aren’t already ;
) Cheers!

casino bonus
8 år sedan

42Tmip Please email me with any hints on how you made your website look this cool, I would appreciate it!

casino tips
8 år sedan

ePRcAz Supreme Group Supreme Group Supreme Group Supreme Group Supreme Group Supreme Group Supreme Group Supreme Group Supreme Group Supreme Group

casino bonus codes
8 år sedan

gnsyUe That is a beautiful picture with very good light -)

קזינו בזמן אמת
8 år sedan

Thanks for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and I will be waiting for your further post thank you once again.

lose 20 pounds fast
8 år sedan

pretty useful stuff, overall I feel this is really worth a bookmark, thanks

plano foundation repair
8 år sedan

I think other web site proprietors should take this site as an model, very clean and magnificent user friendly style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

MG 3609

Nästa inlägg

Nötmix

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x