ANNONS
Integritet på Tailsweep

Pasta med korv och tomatsås

/

Jag antar att det händer er ibland också, att man öppnar kylen och där finns i stort sett bara ett paket korv. Och ibland ( alltid i mitt fall) är man sugen på något som kittlar smaklökarna mer än bara makaroner och korv. Men som sagt, kylen gapar tom och antagligen är kanske inte heller energin till att laga något avancerat på topp. Därför ger jag er idag ett räddare i nöden-recept. Det viktigaste är såklart att ha fina råvaror, i det här fallet korv med hög kötthalt och riktigt goda konserverade tomater.

Denna rätt tar inte längre tid att laga än vad pastan behöver tid för att koka (om du inte kör på snabbmakaroner..). Jag vet att tomatsås helst ska koka länge, länge men ibland finns det bara inte tid för det.

Pasta med korv och tomatsås,4 port:

4 port pasta
4 st korvar med hög kötthalt och god smak
1 fp krossade tomater
2 dl köttbuljong
2 vitlöksklyftor
1/2 dl balsamvinäger
salt & peppar
färska örter

Koka pastan enligt anvisningar på paketet.

Slanta korven och stek den snabbt i en stekpanna.

Slå över tomater och buljong. Krossa och finhacka vitlöken och blanda i den tillsammans med balsamvinäger. Låt koka på medelvärme tills pastan nästan kokat klart. Om tomatsåsen känns för tjock, späd med lite pastavatten. Häll av pastan och blanda ned den i såsen. Smaka av med salt och peppar. Hacka en handfull färska örter och rör i.

Riv gärna över lite parmesan.

Middagen är serverad! Betydligt roligare än korv, makaroner och ketchup!

Handen på hjärtat, blir det ofta typ korv och makaroner hemma hos er?

50
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00