ANNONS
Integritet på Tailsweep

Lax i ugn

/


Laxfiléer i ugn, under ett täcke av smaksatt färskost. Kan det bli mycket enklare än så? Det här är ett recept jag ofta tar till när tiden inte riktigt räcker till på vardagarna men jag ändå vill servera bra och vällagad mat.
Det fina med det här receptet är att det finns ju en uppsjö med smaker av färskost. Så man behöver inte tröttna, då är det bara att testa en ny smak. Jag brukar för det mesta ha ett par burkar i kylen då jag tycker att smaksatt färskost är ypperligt bra som smaksättare i allt från gratänger till att bara ha på en smörgås.
Det absolut viktigaste i det här receptet är att använda god kvalité på fisken. Betalar man 39.90 för ett 4-pack styckefrysta laxfiléer så smakar de därefter för det mesta.
Jag brukar inte tänka att vi ska äta fisk minst en gång i veckan, jag gillar fisk och tycker därför inte det är svårare att få in det bland veckans maträtter än kyckling. Men handen på hjärtat, äter ni fisk varje vecka hemma hos er?Ugnsbakad lax:
4 st laxfiléer
200 g smaksatt färskost (jag använde Philadelphiaost smaksatt med grillad paprika den här gången)
salt & svartpeppar
färska örter
Lägg filéerna i en ugnsfast form (har du alla vanliga i disken går det lika bra med en pajform, tydligen). Tag av locket på färskosten, krydda med salt och peppar. Rör om tills allt är blandat och färskosten är len och krämig. Fördela den på de fyra filéerna. In i ugnen i 200°C i cirka 20 minuter eller tills filéerna är klara. Hacka lite färska örter och strö över precis innan servering.
Servera med vad du gillar bäst. Ris, pasta, stekta grönsaker eller min favorit, broccolimos.
Bon appétit mina vänner!
bild: Sebastian Niemi-Carlsson

74
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00