ANNONS
Integritet på Tailsweep

Tortillapizzor med Berbereköttfärs och rödkålssallad.

/
santamaria-tortilla


Under det senaste året har mitt intresse för nya kryddblandningar eskalerat rejält. Jag är smått besatt av kanel och har det i princip i alla grytor jag lagar just nu. Och någon stans efter vägen har jag även insett att här hemma i Sverige använder vi kryddmåt eller på sin höjd tesked som måttangivelse för kryddorna. Medan man i större delen av världen snarare använder matskedar, inte undra på att det ofta är svårt att få maten som att smaka som det gjorde på den där indiska restaurangen man besökte förra året.
Mitt i min nya besatthet av att hitta nya, spännande smakkombinationer fick jag chans att prova Santa Marias nya kryddblandningar, Extra Fine Selection. Och där var dom liksom, smaker från alla världens hörn. Kryddblandningar från Indien, Marocco, Etiopien, Jamaica och många fler. Färdigblandade och redo att använda.
Först ut att testas blev Berbere, en Etiopisk kryddblandning med smak av chili, muskotnöt och paprika.

santamaria-tortilla-2


Tortillapizza är lite av en favorit här hemma, antagligen för att det går rysligt fort att göra och hela familjen gillar det. Den här varianten blev otroligt smakrik, men inte alls för stark för att passa även en fyraårings smaklökar!

Tortillapizzor med Berbereköttfärs och rödkålssallad.

800 g nöt eller lammfärs
2 1/2 msk Berbere
Santa Maria Tellicherry Pepper
Santa Maria Rock Salt

6 st Santa Maria Pizza Tortilla

2 dl Santa Maria Pizza Sauce
200 g majs
3 salladslökar
300 g ost

1/4 rödkålshuvud
olivolja
vit balsamvinäger
Santa Maria Tellicherry Pepper
Santa Maria Rock Salt
1 dl pistagenötter

Bryn färsen och krydda med Berbere, salt och svartpeppar.

Placera ut tortillabröden på bakplåtspappersklädda plåtar. Bred ut cirka 2 msk Pizza Sauce på varje bröd, fördela köttfärsen jämnt på bröden. Strimla salladslöken, lägg lök och majs på köttfärsen. Riv osten och toppa med den. Baka pizzorna i 225°C i cirka 10 minuter eller tills osten smält.

Skär rödkålen riktigt tunt, lägg i en skål och ringla över olivolja och balsamvinäger. Krydda med salt och svartpeppar. Blanda väl. Strö lätt hackade pistagenötter över salladen.

santamaria-tortilla-3

De kryddor jag använt och de recept jag tagit fram kan ni läsa mer om på mitt lilla hörn av Santa Marias hemsida.

Bilder:Linnéa Seidel

5

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00