Varm choklad

varmchoklad
 

Igår kväll 20.30 hör jag hur Axel börjar gallskrika uppe i sin säng. När jag kommer upp är det spyor i hela sängen och på hela honom. Bara att dra igång karusellen med att duscha barn, riva ur sängen, köra igång tvättmaskinen, vädra ur, springa med spyhinken, ja ni vet. Jag och Axel bäddade ner oss i varsin soffa och sen var det bara att vänta ut natten. Fram till klockan 03.00 spydde han en gång i kvarten. Så idag är vi allt lite slitna, min pojk och jag!

Så denna dag, som egentligen var fullspäckad med frissörbesök, blodgivning, sista dagen på förskola för Axel och avslutning på simskolan, ja den har spenderats i soffan istället. Vi tog och köpte Paddington i morse, vilken mysig film! Den hade vi helt missat!

När man har kräkts en hel natt brukar inte matlusten vara på topp, men jag tycker det viktigaste ändå är att man dricker ordentligt. Så idag frågade jag om han inte ville ha lite varm choklad, då lunch inte alls var något han kände för. Och visst går alltid en kopp varm choklad ner!

Jag tycker det blir så himla gott att göra varm choklad på havremjölk, den är liksom lite mer fyllig och sötare än mjölk. Sen kände jag att havremjölk var lite snällare mot Axels tomma lilla mage! Men man gör ju självklart på den mjölk man gillar bäst! Som sötning i chokladen använde jag en honung jag fått av min syster, den hade smak av kanel och passade perfekt. Har man ingen kanelhonung på lager går det ju precis lika bra med vanlig honung och så är det bara att ha i lite kanel.

Varm choklad, 2 muggar:
3 dl valfri mjölk
2 rågade teskedar kakao
2 tsk honung
ev kanel

Blanda mjölk, kakao och honung i en kastrull. Värm tills det börjar sjuda. Vispa ut alla kakaoklumpar med en visp. Pudra i lite kanel. Häll upp i två muggar och servera direkt.

För en tom liten mage som behöver energi kan det vara bra att ha i en sked kokosolja. Den smälter och ger ingen smak, men lite extra kalorier som kan behövas efter att man spytt en hel natt!

Vilket är ditt bästa tips att äta/dricka vid magsjuka?!

bild:Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Malin
Malin
8 år sedan

Vätskeersättning alla gånger! Man förlorar otroligt mycket vätska och salter vid magsjuka.
Mjölk är förkastligt vid magsjuka då det retar.
Uppvispad Cola och salta potatischips är något jag alltid fick som liten vid magsjuka, (min mor är ssk dessutom 👍)
Hoppas de andra slipper undan och att lillen kryar på sig fort!

Johanna
Johanna
8 år sedan

Avslagen cola eller sockerdricka är ett måste när man är magsjuk. Och nypon eller blåbärssoppa med formfranska. Och piggelin.. Här hemma har vi gått igenom väldigt många magsjukor så vi har våra rutiner.

Kesokakasaffran

Nästa inlägg

Kesokaka med saffran

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x