ANNONS
Integritet på Tailsweep

Hög tid för julgodis!

/

Börjar julstressen krypa på? Bara några dagar kvar till julafton nu. Här hemma känns det som om listan på saker att göra innan julefriden kan infinna sig är ganska lång. Men i dag har jag hunnit med att storstäda, så nu skall det bara plockas undan lite, köpas lite mer julblommor och pyntas lite till. Sen så!

Har ni börjat göra julgodis än då? Här hemma kan jag inte börja förtidigt, då hinner vi äta upp allt innan julen ens har börjat! Men jag ska nog börja lite smått under helgen nu.

Jag tänkte tipsa om lite julgodis som finns i bloggen sedan tidigare för alla er som också ska koka knäck och kola till helgen.
Först ut är ett recept på hemgjord daim, för att göra det lite enkelt tog jag receptet på knäck, men uteslöt bara mandlarna.

Daim, cirka 30 små bitar:

2 dl sirap
2 dl strösocker
2 dl vispgrädde

200 g 35% choklad

Blanda sirap, socker och grädde i en kastrull. Rör om och koka upp. Låt koka tills kolan mörknar och klarar kulprovet.

Fyll ett lågt glas med iskallt vatten, droppa i lite het kolasmet. Kan du forma kolan till hårda bollar är kolan klar, annars får den koka en stund till.

Klä en liten form, cirka 20×15 cm med bakplåtspapper och bred ut den heta kolasmeten. Låt svalna. Smält chokladen och bred den över den stelnade kolasmeten.
När chokladen stelnat helt skär du godiset i lagom stora rutor.

Andra mumsiga julgodisrecept hittar ni här:

  • Hemgjorda bounty– en riktig favorit här hemma!
  • Choklassoppade fikon– så enkelt och såå gott!
  • Nutellapraliner– en variant av snickerskakor, fast med nutella.
  • Snickerskakor– en klassiker och ett måste här hemma varje jul!
  • Kryddade nötter– ett gott alternativ till allt det söta till jul!
  • Wienernougat– så enkelt och så gott!
  • Nöt och chokladbräck & Baileystryffel– enkelt julgodis utan massa socker

Vilket är ditt favoritjulgodis?

bild:Linnéa Seidel

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00