Veckans mat

 
hetkycklinggryta-2
 

Njuter ni av ledigheten? Eller är ni igång och jobbar i helgen?
Här hemma har vi fortfarande magsjuka som härjar, så vi är lite strandsatta här i vårt hus. Så vi har passat på att börja renovera pojkarnas nya sovrum. Vilket innebär att det är kaos på precis hela övervåningen, i varje vrå som finns. Men förhoppningsvis hinner vi få klart på mycket i morgon och allt kan komma på plats där det skall vara.

Jag tänkte slänga ut en veckans matsedel inför kommande vecka. Jag vet att många av er fortfarande är lediga, men det kan vara bra med lite inspiration inför stundande vardag!

Först ut är en kycklinggryta, passar perfekt att starta igång veckan med.

Het kycklinggryta:

700 g kyckling utan ben (lår eller bröstfilé)
1/2 L kycklingbuljong
1 fp krossade tomater
1 vitlöksklyfta
1 burk majs
spiskummin
paprikapulver
chili
1/2 tsk chipotlepasta
salt & svartpeppar
1 röd paprika
1 grön paprika

1 näve nachochips

Skär kycklingen i små bitar. Lägg köttet i en gryta bryn den i lite smör. Strö över kryddorna, om du vill ha en lite mildare variant, hoppa över chili och chipotelpasta. Slå sedan över buljong och krossade tomater. Pressa vitlöken och blanda i tillsammans med majsen. Smaka av med lite salt och rejält med svartpeppar. Låt grytan koka utan lock tills kycklingen är helt genomklar, såsen reducerats och tjocknar, Finhacka paprikorna och låt de koka med de 2 sista minuterna. Krossa en näve nachochips och strö över. Servera med ris eller ett gott bröd.

MG_26501
 

Näst ut är en superenkel laxrätt. Laxfiléer under ett täcke av  färskost. En av mina favoriter, receptet hittar ni här.

kikärtsgryta

En av veckans vegetariska är kikärtsgryta, fullproppad med goda kryddor och kokosmjölk är den riktigt poppis hos stora som små! Jag har gjort min i min Crock Pot. Självklart kan du göra den i en vanlig gryta, men förbered den då kvällen innan så den bara är att ha i kokosmjölken och värma på dagen efter eftersom den lär koka en stund.  Receptet hittar du här.

bovetevåfflor
 

Torsdagen bjuder på bovetevåfflor. Ett matigare och lite mer mättande alternativ till vanliga våfflor. Receptet hittar du här.

tacokakor-1
En variant på den klassiska fredagstacosen är dessa mini-tacopajer. Kul med lite variation! Receptet hittar ni här.
mangoglass-3Ett litet gott slut på veckan sitter väl inte fel? Skippa smågodis och choklad, gör en superenkelt frozen-mangoyogurt istället. Hur smarrigt som helst!
Nu önskar jag er en härlig start på 2016, med massor av hemlagad, god mat!
 

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Maria
8 år sedan

Så mycket gott, tack för tipsen!

Nyår

Nästa inlägg

Gott Nytt År

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x