Snickerskladdkaka

kladdkaka-3

Tanken var väl att starten på 2016 här på Linnéas Skafferi skulle vara lite hälsosam och grön. Vegetariska alternativ och en och annan fräsch, mättande frukost. Men, så kom det en snickerskladdkaka emellan.

kladdkaka-4  Inte för att kladdkakan var till mig, den skulle ätas upp ikväll när Sebastian har middag hemma med vänner, men det gör mig faktiskt inte så mycket.  Jag är lite mer av en fruktsalladperson och inte så mycket choklad de luxe-extra allt. Men det är absolut inget fel med att vara det sistnämnda. Kanske är extra-alltpersoner egentligen roligare än fruktsalladsmänniskor?kladdkaka-2
Kladdkaka som det är, är ju gott. Men det kan ju vara kul att variera sig lite. Så idag blev det en snickerskladdkaka. Recepten på internet är väldigt varierande. En del med kolasås, en del utan. En del med bara choklad över och en del med chokladganache. Så jag gjorde en egen variant. Jag tog min vanliga, bästa kladdkaka. Tryckte i center-choklad och gräddade som vanligt. Sedan grovhackade jag jordnötter, är man allergisk kan man ju med fördel byta ut jordnötterna mot andra, salta nötter. Sedan toppade jag allt med chokladganache. Och sa åt Sebastian att servera en kula god vaniljglass till.
kladdkaka

Snickerskladdkaka:

2 ägg
3 dl strösocker
125 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 knivsudd äkta vanilj
1 nypa havssalt

1 rör center-choklad

ca 150 g salta jordnötter
200 g choklad (jag tog 150 g mjölkchoklad och 50 g mörk choklad)
1/2 dl grädde

Rör samman ägg och socker. Smält smöret och blanda det med ägg och socker. Sikta i mjöl, kakao och vanilj. Ha i en nypa salt och rör allt till en jämn smet.
Smörj och bröa en form, ha i smeten och tryck i center-chokladen och grädda i 180 °C i ca 20 minuter. Tänk på att ju större form du har, desto kortare tid i ugnen behöver kladdkakan.

Värm grädden i en kastrull. Finhacka chokladen och ha allt i den varma grädden. Rör tills all choklad smält och du har en glansig smet. Grovhacka jordnötterna och strö dem över kladdkakan. Bred sedan chokladganachen över nötterna. Ställ kallt så allt stelnar. Tag fram snickerskladdkakan en stund innan den skall serveras så den inte är kylskåpskall. Skopa upp en rejäl skopa god vaniljglass och ha till.

bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
ISA
ISA
8 år sedan

OMG. det där låter som en DRÖM!!

trackback
8 år sedan

[…] tar jag och bjuder på en kär gammal favorit idag, nämligen snickerkladdkaka. Igår var vi på bröllop, jag stod för bröllopstårtan, ni hittar […]

trackback
7 år sedan

[…] bästa cheesecake-kladdkakaSnickerskladdkakaSemmelkladdkakaBlack […]

trackback
7 år sedan

[…] Serveras med vaniljglass. Recept från http://www.linneasskafferi.se/2016/01/05/snickerskladdkaka/ […]

Lecreuset

Nästa inlägg

Nytt till mitt kök

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x