Nytt till mitt kök

lecreuset

I mitt kök finns det mycket köksprylar. Många används flitigt, flera gånger i veckan. En del används mer sällan, typ råsaftcentrifugen och våffeljärnet. Men en kökspryl jag verkligen drömmer om att köpa är en riktigt gjutjärnsgryta. En som håller livet ut och om 20 år är precis lika fin, om inte finare än den var som ny. Där 100-tals timmar av kokande grytor, soppor och annat smaskigt har liksom satt smak och lite patina. Jag vet min mormors ovala gjutjärnsgryta, den som hon alltid gjort söndagssteken i. Den är ett sådant kärt minne från min barndom. Man visste liksom att när den stod framme skulle det bli riktigt god mat.

Tidigare i vintras fick jag ett nyhetsutskick om att Le Creuset lanserar sin klassiska lergryta i en grå nyans, Mist Gray. Och jag blev helt förälskad! Tänk er så fint den skulle passa i vårt nya, gråa kök! I februari kommer den ut i butik och jag undrar om det ens är möjligt att inte köpa en..?!

Vad önskar du köpa för nytt till köket i år?

pressbilder från Le Creuset.

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Emma
8 år sedan

Den är ju jättefin! Om det inte blir den så tycker jag mig ofta se gamla fina gjutgörnsgrytor på loppisar.

Carola T
8 år sedan

Jag ska faktiskt också köpa en gjutjärnsgryta. En röd som jag hittade på Ellos. Har länge varit ute efter en med gjuten knopp, så att det inte finns några delar som kan lossna. Annars så har jag precis en sån som du skriver om, en oval gammal sak som jag älskar mer än något annat i köket. Jag hittade den nere i mammas källare, den var så igenrostad att locket inte ens gick att få av. Men vi gav den en chans, slipade, saltade och fettade och efter mycket jobb blev den som ny igen. Det visar så tydligt det jag älskar med gjutjärn. Det håller i all evighet och tusentals middagar som alla smakar lika underbart!
Annars ska jag fortsätta byta ut stekpannorna mot gjutjärnspannor. Vi har några gamla halvt trasiga stekpannor kvar att bli av med och i år ska dem sista bort. =)

Tomatsåslinser

Nästa inlägg

Tomatsås med gröna linser

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x