ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kokt torsk med äggsås och blomkålsmos

/

Kokt torsk med äggsås är ju en riktig klassiker. Jag mins att vi rätt ofta åt det hemma som barn och att jag redan då tyckte om det. Men jag har gjort om receptet lite. Eftersom jag inte är så förtjust i varma såser brukar jag alltid göra en kall äggsås, vilket passar oss bättre.

Kokt torsk med äggsås och blomkålsmos:

800 g torsk

Lägg torsken i en kastrull och täck med vatten, salta lätt. Låt sjuda i 7-10 minuter tills torsken är helt genomvit.

Äggsås:
4 ägg
3 dl creme fraiche
dill/persilja
1/2 msk buljongpulver (grönsaks)
svartpeppar

Koka äggen i 7 minuter. Låt dem svalna helt. Blanda crème fraîche, dill/persilja, buljongpulver och peppar i en skål. Skala och finhacka äggen och blanda i dem i såsen.

Blomkålsmos:

1 påse fryst blomkål
ca 1/2 dl riven, smakrik ost. Jag tog Cheddar
1/2 msk buljongpulver (grönsaks)
Koka blomkålen tills den är mjuk. Häll av allt vatten, men spar ca 1 dl av vätskan. Strö osten över blomkålen och ha på buljongpulvret. Mixa allt till ett slätt mos. Späd ev med lite av kokvattnet för att få en fin konsistens.

Servera den kokta torsken med äggsås, blomkålsmos och kokta ärtor. Vardagsmat när den är som bäst!

bild:Linnéa Seidel

2

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00