ANNONS
Integritet på Tailsweep

Blåbärspaj

/



Idag bjuder jag på en supergod blåbärspaj. Grundreceptet är den här klassiska ananaspajen som är en riktigt storfavorit. Vet man inte vad man skall bjuda på är ananaspaj alltid ett säkert kort.
Men idag ville jag ha något annat i än ananas. Så blandade i hallon och blåbär istället, vilket blev supersmarrigt!
Till den här pajen är det gott att servera en klick riktigt god vaniljglass, eller varför inte lite vaniljsås. 



Pajdeg:
150 g smör
1 dl socker
3 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Fyllning:
2 dl creme fraiche
1 tsk vaniljpulver
1 dl strösocler
2 ägg
200 g blåbär och hallon
ca 50 g smält vit choklad
Smält smöret i en kastrull och ställ det åt sidan. Rör i socker, mjöl och bakpulver när smöret svalnat något. Tryck ut degen i en pajform.
Blanda creme fraiche, socker, vanilj och ägg i en bunke. Rör sist i tinade blåbär och hallon.  Fyll pajskalet, ringla lite vit choklad över fyllningen och grädda i 175 grader i 30 minuter eller tills pajen har stannat och inte är rinnig i mitten.

bild:Linnéas Skafferi

3

Följ mig på Instagram!

@linneasskafferi
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00