Tacopizza

tacopizza-2

Så fint med lite helg! Inte behöva ställa klockan tidigt, locka upp trötta små pojkar ur varma, trygga sängar, bylsa på alla vinterkläder och åka iväg till jobb och förskola. Nej idag väcktes jag av en glad och busig liten 1 1/2-åring strax efter 7 som då tyckte det var hög tid att gå upp (om jag saknar jullovets långa sovmornar? JA!!).
Jag fixade lite frukost och vi grejade på här hemma. Sedan bytte jag om och åkte till gymmet. Där  var jag i stort sett ensam hela tiden, vilken lyx! Efter det blev det storhandling, att göra det utan småbarn är ju en ren lyx i sig!
Medan  maten packades in i kyl, frys och skafferi började jag med lunchen. Idag blev det tortillapizza med tacoköttfärs. I princip är det ju tacos, fast man kör bara in tortillan i ugnen en stund. Och himmel så gott det blir, enkelt att göra är det också. Vilket passar perfekt så här en lördag när man inte har lust att lägga massa tid på att laga lunch.
tacopizza

 

Det börjar finnas ett gäng varianter på den här totillapizzan på bloggen nu. Efter jul gjorde jag en smarrig med skinka, en annan variant med kryddig köttfärs hittar ni här. Eller varför inte den här favoriten, med pesto och kyckling, den måste jag nog göra snart igen!

Men åter till dagens tacopizza. Här kan man ju i princip ta vad man gillar bäst och har till hands. Till just tortillapizza tycker jag det är rysligt gott med en enkel rödkålssallad. Jag bara skivar rödkål, blandar i solroskärnor/pumpakärnor, olja och en skvätt vit balsamvinäger. Lite salt och peppar kan man ha på också. Väldigt gott!

Tacopizza, 6 pizzor:
600g blandfärs
2 påsar tacokrydda
vatten
ca 100 g frys majs
1 röd paprika
ost
passerade tomater
ruccola
tortillabröd
Bryn köttfärsen, blanda i kryddmixen och ha i vatten. Rör om ordentligt. Låt koka ihop tills all vätska försvunnit. Ha i majsen. Finhacka paprikan och blanda i den.
Tag fram tortillabröden och lägg 2-3 st på en plåt med bakplåtspapper. Bred passerade tomater på varje tortilla. Fördela köttfärsen jämnt över bröden. Riv ost och strö den över köttfärsen.
Grädda i ca 10 minuter på 225°C. Servera med ruccola och rödkålssallad.

Perfekt helglunch eller när middagen måste gå rysligt fort!

bild:Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna Timan, Timans kök
8 år sedan

Vad vackert det var med rödkålen och den lila färgen! Jag brukar ha färdiggrilllade aubergineskivor i frysen och tycker de är utmärkta att använda som pizzabotten på samma sätt om du gjorde med tortillas. Här kan du läsa hur jag gör: http://timans.se/superb-auberginepizza-med-gronkal-och-tagetes/ Tack för en inspirerade blogg! Trevlig helg! /Anna

trackback
7 år sedan

[…] på pizza men har du snålt med tid? Då är ju tortillapizza det givna alternativet. Den här pizzan är som en mix mellan den klassiska fredags-tacosen […]

trackback
7 år sedan

[…] över är det ett perfekt tillfälle att ta vara på den genom att göra tacopizza. Eller gör helt enkelt slag i saken och servera två fredagsfavoriter i ett. Både […]

Formex2016

Nästa inlägg

Formex 2016

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x