Kardemummamjölk och snabba skorpor

kardemummamjölk
 
Hej fredag! Även om denna fredag inte alls blev som det var tänk då Isac satte igång att spy igår kväll kl 22. Så dagens inplanerade IKEA-besök var ju bara att boka av. Det fick bli en lugn dag hemma istället.
Jag gillar i vanliga fall kaffe, men har de senaste veckorna haft så galet ont i magen så därför har jag försökt undvika just kaffe. Och på ett litet kick kändes allt mycket bättre! Så nu försöker jag hitta alternativ till mitt älskade kaffe. Självklart dricker jag mycket te, men ibland vill man ju variera sig lite. Så idag till förmiddagsfikat gjorde jag lite varm kardemummamjölk till mig och barnen. Ett perfekt alternativ till den ofta söta, varma chokladen! Grabbarna gillade det och jag med!
Till kardemummamjölken gjorde jag snabba skorpor. Hade nämligen ett hamburgerbröd som började bli torrt och tråkigt. Jag skar det bara i stavar, la brödstavarna i en het, torr stekpanna. Strödde över ca 1 msk kokossocker och lite kanel. Sockret smälter och gör så att både det och kanelen fastnar på brödet. Stek brödet på medelvärme tills du fått en frasig yta runt om. Passa så det inte bränns vid!
Kardemummamjölk 3 glas/muggar:
6 dl havremjölk (eller den mjölk du gillar bäst)
1/2 msk kardemummakärnor
1 knivsudd vaniljpulver
Mortla kardemummakärnorna fint, blanda dem tillsammans med vanilj och mjölk i en kastrull. Låt sjuda i ca 5 minuter. Häll upp i muggar. Skumma gärna lite mjölk att ha på toppen.
 
bild:Linnéa Seidel

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Anna
Anna
8 år sedan

Hejsan! Ville bara tipsa dej om en gudomligt gott dryck recept, från ”made by Mary”, DIY chaimix till chailatte eller chaite……jag är redan inne på 3:e burken😱😂! Trevlig helg till er!

Trissiblått

Nästa inlägg

Blåa drömmar

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x