Matsedel

 
kycklingbulgur-7

Vi kör en liten matplanering för veckan tycker jag! På måndag längtar jag lite extra efter varma sommardagar, då är en enkel bulgursallad bästa middagsmaten. Och varför inte äta den en grå dag i februari? Och drömma lite om den kommande sommaren..

biff

Det här är en variant på den klassiska biff med bambuskott som du kan äta på kinakrogen. Men skall jag vara ärlig tycker jag att min variant blev godare! Nu var det ett tag sedan jag lagade detta, vilket är snyt, för det är ett recept som tål att lagas ofta! Biff med bambuskott, sesamfrön och broccoli, hur gott som helst!

kokttorsk-2
 

Klassisk kokt torsk med äggsås är ju så gott! Här tillsammans med ett gudagott blomkålsmos och gröna ärtor. Mums!

köttfärssoppa
Torsdagar är soppdagar, eller hur? Den här köttfärssoppan kan vara det recept jag lagat flest gånger i mitt liv, den hamnar i alla fall garanterat på topp tio. Det är verkligen den perfekta soppan. Den är matig, går snabbt att göra och blir det något över har du den mest gudomliga köttfärssåsen dagen efter!
pie2
 

Nu hägrar fredagsmyset! Gör en god paj med lök, svamp och zucchini. Ni hittar även receptet på min absolut bästa pajdeg för matpajer här. Gör gärna i ordning pajskalet och tryck ut i pajformen kvällen innan och ställ i kylen över natten. Då går det ännu snabbare att få till en mumsig fredagsmiddag!

cheesecake

En snabb cheesecake slänger du enkelt ihop till efterrätt. Inga förberedelser eller tid i kylen behövs. Bara att varva ingredienserna i fina glas och servera på direkten!

bilder:Linnéa Seidel

 
 
 
 

2
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Beetburger

Nästa inlägg

Rödbetsburgare

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x