Overnight oats

overnightoats-2

Efter att jag börjat arbeta igen efter föräldraledigheten har jag haft lite svårt att få till det här med frukost. Medan har jag varit hemma med barnen har det ju varit mest gröt som gällt om mornarna, men nu känns det inte så lockande att koka gröt till mig själv i 6-draget på morgonen. Så därför var jag tvungen att hitta på något smidigt och enkelt. Lösningen blev ”overnight oats”, alltså havregryn som legat i blöt över natten.  Himla smidigt att göra i ordning på kvällen och antingen äta hemma eller på jobbet när jag lämnat barnen.

overnightoats
 

Jag hade även i en skvätt chiafrön, för lite fylligare konsistens.  Sedan brukar jag toppa allt med frukt, bär, frön eller nötter.

Jag brukar använda en to-go-mugg att blanda allt i, det blir en rejäl portion som håller en mätt ända fram till lunch!

Overnight oats, en portion:

1 dl havregryn
1 msk chiafrön
ca 1 1/2 dl havremjölk
1 tsk honung
1 krm vaniljpulver
frysta bär, banan och kiwi

Lägg havregryn och chiafrön i en mugg/burk. Slå över havremjölk så det täcker allt. Ha i honung och vaniljpulver. Blanda allt väl. Sätt på ett lock och låt stå i kylen över natten.

Blanda i färska och eller färska bär innan du ska äta och frukosten är serverad!

bild:Linnéa Seidel

6
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Kate
8 år sedan

Det ska vara smidigt och enkelt med mat!! Önskar Dig en fin tisdag, kram Kate

My
My
8 år sedan

Jag brukar göra Davosgröt dvs yoghurt och havregryn som blandas och lämnas över natten. Sedan toppar jag det med russin.

Evelina
Evelina
8 år sedan

Jag brukar ha i lite rågflingor också, och toppa med banan och chiasylt på hallon! Bästa vardagsfrukosten!

Danielle
8 år sedan

Overnight oats är fantastiskt bra när man inte orkar göra en insats på morgonen! Jag brukar ha lite yoghurt i min med så blir den tjock och krämig.

trackback
8 år sedan

[…] har nästan med mig frukost till jobbet varje morgon i form av overnight oats eller liknande och då är den här muggen ovärderlig! Jag gillar verkligen lockets funktion där […]

trackback
8 år sedan

[…] har nästan med mig frukost till jobbet varje morgon i form av overnight oats eller liknande och då är den här muggen ovärderlig! Jag gillar verkligen […]

Kycklingbulgur 7

Nästa inlägg

Matsedel

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x