Nutella och bärsmoothie

nutellaochjordgubbssmoothie

Vi fortsätter väl på nutellatemat, eller vad säger ni? Idag fick min hemgjorda nutella bli del i en smarrig smoothie till mig och Isac. Vi har varit hemma i snart en vecka. Det hela började i en långdragen magsjuka som slutade i förkylning och en helt slutkörd liten 1 1/2-åring. Men idag äntligen verkar han vara på benen. Jag tänkte i min enfald att lite musik på tv:n gör att jag får några minuter att hinna fotografera förmiddagens mellis.. Haha, vad trodde jag?!

 
 
nutellaochjordgubbssmoothie-4
 

Ganska snart drog experthälpen fram. Plockade om, la till, smakade av och tyckte det hela var en himla rolig lek jag höll på med på golvet.

 
nutellaochjordgubbssmoothie-2
 
Alltså man skulle ju också kunna tänka sig att mixa i en kula riktigt god vaniljglass också, för att få en helt galen god nutella-fruktig-milkshake. Bara en tanke sådär….
 
 
nutellaochjordgubbssmoothie-3
Till min smoothie hade jag en bas av frysta bananer och frysta bär som fått halvtina lite. Då blir de sådär krämiga och goda när man mixar! Hur gott som helst.
Nutella och fruktsmoothie, 2 glas:
1 fryst banan
ca 2 dl frysta bär
3 dl mandelmjölk
1/2 tsk vaniljpulver
2 msk hemgjord nutella
färska bär till dekoration
Låt banan och bär tina något. Mixa till en slät puré  med hjälp av stavmixer eller i en blender. Tillsätt mandelmjölk och vanilj. Blanda om väl. Klicka i en msk hemgjord nutella i varje glas, fördela smotthien i glasen. Dekorera med fina sugrör och färska bär.
Rör om lite i glaset innan du ska dricka så nutellan fördelas lite jämnt i glaset.
Smaklig mellis!
bild:Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
JennyJenny
8 år sedan

Men oj vad det såg gott ut! Ska uppdatera mina smoothie-recept med lite mer godsaker (nutella och jordnötssmör) efter detta tips!

Patricia
Patricia
8 år sedan

Wow vad mumsigt, kanske ska fixa till lördagens frukost!

Cava? Ja, tack!
8 år sedan

Men JÖSSES vad gott. Behövde verkligen lite ny smoothie-inspiration. Man fastnar ju i sina gamla vanliga recept lätt 😉

trackback
8 år sedan

[…] upp och man kan göra en riktigt smarrig smoothie av det. Förra veckan gjorde jag ju en nutellasmoothie, hur god som helst! Men i den här varianten har jag avokado, som ger en härlig […]

Hemgjord nutella

Nästa inlägg

Hemgjord nutella

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x