Blåbärssoppa

Blåbärssoppa
Runt om i landet har det varit, eller är fortfarande sportlov och vädret har ju varit helt fantastiskt. Som gjort för att spendera massor av timmar ute i den härliga solen och en god matsäck nedpackad i väskan. En riktig klassiker när det kommer till matsäck på vintern är ju blåbärssoppan. Men tyvärr är den färdiga man köper oftast full med socker och massa andra onyttigheter. Därför testade jag idag att göra en egen, sötad med banan och vaniljpulver. Lika god varm som kall!
Vi har så bra på vår altan, för där kan man sitta på utsidan, med altanräcket som ryggstöd och solen i ansiktet hela dagen. Om vår-vintern är det helt fantastiskt att sitta där och bara njuta av den härliga solen. Där brukar vi även sitta och fika fina dagar. I helgen blev det faktiskt både fika och lunch där i solen. Underbart!
Hemgjord blåbärssoppa
Här i Sala är det sportlov den här veckan. Jag frågade Axel om vi skulle vara hemma någon extra dag, eller om jag skulle hämta dom tidigare någon dag under veckan. Men bästa kompisarna skulle vara på förskolan hela veckan och han var inte det minsta intresserad av att vara hemma med mig mer än den lediga fredagen vi har varje vecka. Så vi har inte haft så mycket till sportlov här hemma. Men vi hoppas helgen bjuder på härlig utevistelse!
Blåbärssoppa, ca 1 L
250 g blåbär
ca 3 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
1 mogen banan
Låt blåbären tina om de varit frysta. Lägg i en kastrull och slå över ca tre dl vatten (du kan behöva spä den lite mer när den är klar, beroende på hur tjock du vill ha soppan). Ha i vaniljpulvret och låt allt sjuda någon minut. Tag av från spisen och låt svalna lite. Ha upp i en tillbringare och skrän ner bananen i mindre bitar och ha i blåbärssoppan. Mixa till en slät soppa. Känns den för tjock, tillsätt lite mer vatten. Servera varm eller kall. Med en klick vaniljglass eller drick den bara som den är!
bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Erika
8 år sedan

Älskar denna bloggs alla underbara recept!!

Martina
8 år sedan

Mmmm, låter ju fantastiskt gott! Måste testa på barnen 😉

Jenny
8 år sedan

Måste jag prova att göra!

Amarantgrot 2

Nästa inlägg

Amarantgröt

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x