Snickerskladdkaka

snickerskladdkaka
 
Idag tar jag och bjuder på en kär gammal favorit idag, nämligen snickerkladdkaka. Igår var vi på bröllop, jag stod för bröllopstårtan, ni hittar bild på Instagram och Sebastian fotograferade. Ett himla bra team är vi, jag och min oäkta man.
När tårtan var serverad kunde jag slappna av lite och festen drog igång rejält. Så idag känner jag att en rejäl bit snickerskladdkaka skulle sitta fint!
Kladdkaka är ju gott som det är, men att göra en snickerkladdkaka av det hela är som att ta det hela ett steg längre liksom. Lite sötare, lite mastigare och väldigt mycket godare. Har ni inte testat tycker jag absolut att ni skall göra det så fort ni får tillfälle!
Nu ska vi strax vinka av syster och svåger som far tillbaka till Berlin efter en veckas påskledighet här hemma i Sverige.
 
Snickerskladdkaka:
2 ägg
3 dl strösocker
125 g smör
1 1/2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 knivsudd äkta vanilj
1 nypa havssalt
1 rör center-choklad
ca 150 g salta jordnötter
200 g choklad (jag tog 150 g mjölkchoklad och 50 g mörk choklad)
1/2 dl grädde
Rör samman ägg och socker. Smält smöret och blanda det med ägg och socker. Sikta i mjöl, kakao och vanilj. Ha i en nypa salt och rör allt till en jämn smet.
Smörj och bröa en form, ha i smeten och tryck i center-chokladen och grädda i 180 °C i ca 20 minuter. Tänk på att ju större form du har, desto kortare tid i ugnen behöver kladdkakan.
Värm grädden i en kastrull. Finhacka chokladen och ha allt i den varma grädden. Rör tills all choklad smält och du har en glansig smet. Grovhacka jordnötterna och strö dem över kladdkakan. Bred sedan chokladganachen över nötterna. Ställ kallt så allt stelnar. Tag fram snickerskladdkakan en stund innan den skall serveras så den inte är kylskåpskall. Skopa upp en rejäl skopa god vaniljglass och ha till.
 
bild:Linnéa Seidel

1
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Markus-mittgrekiskakök
7 år sedan

Gillar lite sötare, lite mastigare och lite godare. Måste testa.

Angela
7 år sedan

Åh, vad gott det ser ut! Det här måste jag prova.
Jag snubblade in på din sida genom Bloglovin. Vad fina bilder du har. Jättefin sida!
Ha en bra dag,
Angela

Jessies Vardag - träning, stil, mammaliv -
7 år sedan

Åh herregud så gott…

25:årig morsa till Oliver ett år, boendes i Göteborg. En gemytlig blogg om barnmode, inredning, en dos vardagspuls och saker nära hjärtat <3

potatissallad med creme fraiche, majonnäs och senap

Nästa inlägg

Potatissallad

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x