Potatissallad

potatissallad-3
 
Här skiner solen från en klarblå himmel, fåglarna kvittrar, gruset sopas upp längs alla vägar och grannarna har satt upp studsmattan. Är inte det vårtecken så säg!? Jag antar att när Axel sett att det har blivit studsmattesäsong är det bara att sätta upp vår med. Jag som svor på att vi aldrig skulle ha något så gräsligt fult i vår trädgård fick ge med mig tillslut.
Här om dagen gjorde jag en liten kylskåpsrensning och av det blev det en enkel potaissallad. Sallader över lag är ju perfekta rätter att göra av sådant man har i kylen som börjar bli dags att äta upp. Och så här när grillsäsongen står för dörren kan man inte få nog med recept på goda tillbehör.
Jag plockade som sagt ihop av vad som fanns hemma. Jag hade ganska mycket rester kvar efter ett fotojobb jag gjorde tidigare i veckan och det fick liksom bli en grund i potatissalladen, det blev himla gott! När jag köper potatis brukar jag försöka köpa ekologisk potatis då känns det bättre att ha skalet kvar, som jag har i den här potatissalladen. Halva grejen med att sno ihop en snabb middag är ju just att den ska gå snabbt att göra. Behöver man inte skala potatisen spar man ju in massor av tid! Ännu bättre är ju att använda redan kokt, kall potatis till potatissalladen, då går det ju ännu fortare 🙂
Potatissallad:
ca 10 medelstora potatisar
2, 5 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
1 msk kapris
1 rödlök
1 msk dijonsenap
100 g kokt haricot verts
5 kokta gröna sparrisar
15 körsbärstomater
1/2 kruka basilika
salt & peppar
Koka potatisen och låt den svalna.
Blanda creme fraîche och majonnäs. Skala och hacka rödlök och kapris. Rör ned det tillsammans med senap i crème fraichen. Skär ner sparris och bönor i mindre bitar.
Blanda ihop sparris, bönor, tomater, hackad basilika och potatis skuren i mindre bitar. Smaka av med salt och peppar.
Snabbt och gott!

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Elin
8 år sedan

Lät väldigt gott! Måste testas nu när grillsäsongen snart är igång 🙂

Sara
8 år sedan

Åh Linnea, tänk när vi har färskpotatis att göra potatissallad av. Då du! 😀

trackback
8 år sedan

[…] fredag! En enkel potatissallad och till det rostbiff. Orkar du inte stå och göra egen rostbiff är det ju […]

Acaibowl

Nästa inlägg

Frukost

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x