Riskakor

riskakor
 
Jag är en riktigt mellanmålsmänniska (låter mycket bättre att säga så än att jag älskar att småäta..). Och en av mina favoriter, förutom smoothie när det kommer det mellis, är riskakor. Eller majskakor. tunna, spröda och gärna redan smaksatta med en gnutta salt. Gah, jag skulle kunna äta ihjäl mig!
Det är en av de få grejerna jag gillar med att träna på kvällen. Det är att jag med gott samvete kan krypa upp i soffan efteråt med ett par goda ris eller majskakor och en stor mugg te. Vardagslyx i sin renaste form.
Jag har verkligen försökt att begränsa mitt småätande. Det blir lätt något här och något där. Så mycket bättre blir det om man gör något lite mer ordentligt av det. På fredagarna när jag och grabbarna är lediga kan vi äta en liten lättare frukost och sedan fika lite riskakor med goda pålägg i 10-tiden.
En solklar favorit är riskaka med ett lager bregott och några blad färska örter. Så enkelt med såå gott. Är jag mer hungrig är det fint att dra på ett lager jordnötssmör. Massor av energi och gott är det!
Här kommer mina tre favoritpålägg:
Riskaka med smör och örter:
Bred ett tunt lager bregott på riskakan. Lägg på ett par blad färska örter och gärna en tomatskiva, tomat och basilika är ju ett erkänt bra par! Toppa med några ärtskott. ÄT!
Riskaka med avokado:

Mosa ett par skivor avokado och bred ut på en riskaka, toppa med något grönt som ärtskott, krasse eller liknande. Pressa lite lime eller citron över. ÄT!
Riskaka med jordnötssmör:
Tag en bra burk med jordnötssmör. Inget tillsatt socker och annat tjafs. Bara mixade jordnötter, jag brukar köra på en ekologisk variant. Bred ett rejält lager jordnötssmör på riskakan och ät direkt!
Vad har du helst på riskakor/majskakor?
bild:Linnéa Seidel

3
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
mellanmål

Nästa inlägg

Smoothie

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x