Ugnsgratinerad broccoli

ugnsgratineradbroccoli
Vi äter ganska sällan vanlig pasta, ris eller potatis här hemma. Inte på grund av någon kolhydratsräddsla, självklart måste alla kroppar få i sig kolhydrater. Nej för mig handlar det mer om valet av kolhydrater. Och att om man byter ut riset mot broccoli får man ju i sig så mycket fler viktiga saker än om man bara äter vitt ris. Att få i sig den mängd grönsaker vår kropp faktiskt behöver varje dag kan vara väldigt svårt. Då kan det vara en lysande idé att servera broccoli eller varför inte brysselkål som kolhydratskälla till maten.
Själv älskar jag broccoli. Hamstrar ett par påsar varje vecka och blir faktiskt lätt stressad om det inte finns broccoli i frysen eller kylen. Jag vet liksom att finns det bara broccoli hemma, då kan jag alltid få till en middag.
Men jag vet att det finns konstiga människor som tycker att broccoli inte alls är gott! Men till er kan jag tipsa om att det finns så många goda saker man kan göra med broccoli. Inte bara koka och äta som en grönsak. Broccolimos är en solklar favorit här hemma, men även ugnsgratinerad broccoli är gott. Speciellt om man hyvlar över lite god ost och kryddar gott. Då är broccoli hundra gånger godare än ris till mat 🙂
Ugnsgratinerad broccoli kan man servera till det mesta. Fisk i ugn, kyckling, en bit kött, Ja typ allt. Har du och familjen en favoritkrydda eller kryddblandning? Testa att krydda med den!
 
Ugnsgratinerad broccoli med ost och kryddor:
1 påse fryst broccoli
smakrik ost
salt
kryddor (jag valde paprika, oregano och svartpeppar)
färsk gräslök
Lägg broccolin i en ugnsfast form. Skiva ost och lägg i ett lager över broccolin. Smaka av med salt och kryddor. Gratinera i 200 °C i cirka 20 minuter eller tills broccolin är mjuk och osten har fått färg. Klipp gräslök (eller annan färsk krydda) över broccolin och servera genast.

7
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Camilla
8 år sedan

Hela vår familj älskar ostgratinerad broccoli. Det äter vi till maten åtminstone en gång i veckan. Ofta kör jag det i micron för att det går fortare, men är ugnen ändå på så åker den in i ugnen. Båda varianterna är goda.

Cypern maj 3

Nästa inlägg

Resan till Cypern

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x