Melonglass

melonglass
Sommar, sommar, sommar och melonglass!! Alltså jag blir så glad av det här vädret! Igår fick jag så sjukt mycket gjort och allt tack vare den strålande solen! Hur underbart som helst!
Ikapp med att solen skiner känner jag att man måste hitta på roliga mellis/fika-varianter för oss där hemma.
Glass är ju något som man ofta förknippar med sommaren, så även mina barn. Men jag är inte helt ok med att det skall ätas glass i tid och otid på sommaren. Samtidigt som jag tycker det är bra att ge dom något svalkande att äta när det är som varmast.
melonglass
Därför blev jag så glad förra sommaren när jag kom på att jag kunde frysa in vattenmelon som glass. Jag fick idéen när Axel skulle ha kalas och jag visste att några av barnen inte alls gillade vanlig glass. Men älskade melon. Så då fick det bli melonglass!
Axel hade ett riktigt glasskalas förra året där jag dukat upp som en glasskiosk. Med olika smaker på glass, strössel, strutar, bägare och frukt. Himla uppskatta från både barn och föräldrar!
melonglass
Man kan ju mixa fruktköttet från melonen och fylla upp i glassformar och få melonglass på det viset också. Men det här är himla smidigt och går skapligt snabbt att frysa. Jag använde lite tjockare glasspinnar, tror dom är ifrån Panduro. Melonen blir ganska tung när den är fryst, så det måste vara en pinne som tål lite belastning. Och så blev det enklare för lilla Isac att äta när det fanns något lite ordentligt att hålla i.
Att frysa in egen melonglass är ingen vetenskap, men du gör såhär:
Melonglass:

1/2 vattenmelon
glasspinnar
Dela melonen i trekanter. Gör ett snitt i varje melonbits skal, lagom stort så du kan peta in en glasspinne. Upprepa på alla melonbitar. Lägg melonglassarna på ett fat och ställ in i frysen ett par timmar. Gärna över natten.
Tag fram och mumsa på till mellis eller fika. Perfekt att svalka sig med när solen skiner!
Andra goda glassar utan massa onödigt socker hittar ni här:
Yoghurt och jordgubbslglass:
Nice cream
Melonglasspinnar
Frozen yogurt
En frozen yogurt till
bild:Linnéa Seidel

0
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Minipizza

Nästa inlägg

Mini-pizza

0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x