ANNONS
Integritet på Tailsweep

Panerad torskrygg

/

Photographer: Sebastian Niemi Ca


Som jag varit inne på tidigare här under våren är det inte alltid det enklaste att få barnen att gilla och äta den maten man lagar. Jag är väldigt noga med vad jag serverar för mat hemma. Därför kändes det sådär lagom kul den där gången Sebastian stod för matlagningen när jag inte var hemma och hade köpt färdigpanerad fisk, pulvermos och remouladsås på tub. Och Axel åt som om han aldrig sett mat tidigare. Sen pratade han om pappas helt otroligt goda mat som han lagat, i flera veckor!! Det är liksom tacken när man lägger ner sin själ i varje måltid (ja eller de flesta gånger i alla fall)  för att barnen ska få i sig bra och nyttig mat.
Man blir brädad av ett par färdigpanerade fiskbitar och pulvermos…..
Så då fick jag väl helt enkelt ta och göra mina egna, betydligt nyttigare och godare (tycker iaf jag!) panerade fiskbitar. Ungefär som egna fiskpinnar, fast det är mycket enklare och går fortare. Panerad torskrygg med citronmajonnäs, kokta ärtor och morotstavar. Det gick hem.

Hos alla. Han har inte pratat om det som han gjorde efter den där färdigköpta maten. Men han åt och tyckte det var gott. Så jag känner mig ändå nöjd.
Torsken dubbelpanerade jag i mjöl, ägg och pankoströbröd med lite finriven parmesan i. Att ha i lite parmesan i ströbrödet är trixet. Det blir så mycket godare. Det smakar inte alls ost. Bara gott 🙂
Panerad torskrygg:
4 bitar torskrygg
2 ägg
vetemjöl
pankoströbröd
parmesanost
Torka fisken helt torr. Vänd bitarna först i vetemjöl, sedan uppvispat ägg och sist ströbröd som du haft i lite riven parmesan i. Lägg i en ugnsfast form och kör in i ugnen på 200 °C i cirka 20 minuter. Slå på grillen mot slutet om du vill få lite mer yta på fisken.
Koka ärtor och ev potatis, skär morötter i stavar och gör en enkel citronmajonäs att servera till. Middagen är klar!
bild:Linnéa Seidel

5
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00